Sari direct la conținut

Două naufragii, unul după altul, în apele Italiei: 10 migranți au murit înecați, sub puntea unei ambarcațiuni din lemn, alți zeci de oameni sunt dați dispăruți

HotNews.ro
Două naufragii, unul după altul, în apele Italiei: 10 migranți au murit înecați, sub puntea unei ambarcațiuni din lemn, alți zeci de oameni sunt dați dispăruți
Această fotografie realizată și distribuită pe 17 iunie 2024 de Guarda Costiera (Garda de Coastă italiană), arată o barcă cu pânze în largul coastei Calabriei. Potrivit Gărzii de Coastă, 12 persoane din ambarcațiunea aflat în derivă în apropierea liniei de demarcație dintre apele italiene și cele grecești au fost salvate / Sursa Foto: Handout / AFP / Profimedia

Zece migranți au murit și alte zeci de persoane sunt date dispărute după ce două nave au naufragiat în largul coastelor Italiei, au anunțat luni o organizație umanitară din domeniul salvării migranților și garda de coastă, potrivit AFP.

Salvatorii veniți în ajutorul migranților aflați pe o ambarcațiune din lemn în largul insulei Lampedusa au găsit zece cadavre sub punte, a transmis, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X, organizația germană ResQship.

Echipajul de pe nava ResQship, Nadir, „are în prezent grijă de 51 de persoane aflate la bord. Salvarea a venit prea târziu pentru zece persoane”, a precizat organizația caritabilă germană.

„În total, 61 de persoane se aflau pe barca de lemn, care era plină cu apă. Echipajul nostru a reușit să evacueze 51 de persoane, dintre care două erau inconștiente și au trebuit să fie descarcerate cu un topor”, au mai transmis reprezentanții ResQship.

„Cei 10 morți se află pe puntea inferioară inundată a ambarcațiunii”, au adăugat aceștia.

Între timp, garda italiană de coastă a anunțat că efectuează căutări în largul Calabriei pentru a găsi persoane căzute în apă, după un alt naufragiu, iar presa a relatat, citându-i pe supraviețuitori, că până la 60 de migranți sunt dispăruți.

Paza de coastă a precizat că de aseară caută „posibile persoane dispărute, în urma naufragiului unei ambarcațiuni cu vele care avea migranți la bord și despre care se crede că a plecat din Turcia”.

Eforturile de salvare au început după „un S.O.S. venit de la o ambarcațiune franceză de agrement care naviga în largul coastelor italiene”, a precizat paza de coastă.

Vasul francez a preluat la bord 12 migranți supraviețuitori, iar apoi a alertat autoritățile cu privire la „prezența ambarcațiunii pe jumătate scufundate”.

Cei 12 oameni salvați au fost apoi transferați pe o ambarcațiune a pazei italiene de coastă, care i-a dus în orașul Roccella Ionica din sudul Italiei.

Unul dintre cei 12 supraviețuitori a murit după debarcare, a precizat garda de coastă.

Aproximativ 50 de migranți sunt dați dispăruți în urma acestui naufragiu, potrivit agenției de știri ANSA, în timp ce Radio Radicale a estimat numărul acestora la 64, adăugând că cei pierduți pe mare erau din Afganistan și Iran.

INTERVIURILE HotNews.ro