Sari direct la conținut

Două persoane au încercat să forțeze filtrul jandarmilor din Piața Charles de Gaulle, la ceremoniile restrânse de Ziua Națională

HotNews.ro
Două persoane au încercat să forțeze filtrul jandarmilor din Piața Charles de Gaulle, la ceremoniile restrânse de Ziua Națională

Două persoane au încercat marți să forțeze filtrul jandarmilor din zona Pieței Charles de Gaulle, unde are loc o ceremonie restrânsă de Ziua Națională a României, în contextul pandemiei de COVID-19. Jandarmeria a transmis că la eveniment pot participa cel mult 400 de persoane, iar lista de participanţi a fost stabilită de către organizatori. Accesul publicului nu este permis, traficul pietonal şi rutier în zonă fiind temporar restricţionat.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei București, cele două persoane au încercat să treacă de panourile metalice amplasate de jandarmi în zona Pieței Charles de Gaulle. „Li s-a pus în vedere că este un perimetru restricționat, au insistat să intre, dar până la urmă au renunțat”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Alexandru Iacob, care a precizat că cele două persoane nu au fost sancționate.

Jandarmeria Bucureşti a transmis că la ceremoniile oficiale organizate cu prilejul Zilei Naţionale au voie să participe cel mult 400 de persoane, iar lista de participanţi a fost stabilită de către organizatori. Pentru a imita răspândirea pandemiei, accesul publicului nu este permis, traficul pietonal şi rutier în zonă fiind temporar restricţionat.

Jandarmii cer cetăţenilor să evite zonele aglomerate: ”Din raţiuni de siguranţă şi sănătate publică, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate şi să respecte prevederile legale în vigoare”.

O ceremonie oficială în format restrâns, la care participă preşedintele, premierul, membri ai Guvernului şi alte oficialități are loc la această oră în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro