Sari direct la conținut

Dr. Beth Mosley, expert NHS (Marea Britanie): Cum să recunoști problemele de sănătate mintală la copii și adolescenți

HotNews.ro
Depresia, Foto: Shutterstock
Depresia, Foto: Shutterstock

75% dintre problemele de sănătate mintală încep înaintea vârstei de 24 de ani și 50% înaintea vârstei de 15 ani, iar în ultimii ani numărul copiilor și adolescenților care se confruntă cu o astfel de problemă a crescut dramatic în întreaga lume, arată statisticile. Dr. Beth Mosley, expert NHS (Marea Britanie), cu peste 20 de ani de experiență în consilierea familiilor care trec prin perioade dificile, lansează la București un ghid practic de prevenție și acțiune rapidă.

Joi, 16 mai, ora 18.00, Editura ZYX Books vă așteaptă la Școala Evrika pentru lansarea cărții „Familii fericite. Ghidul sănătății mintale a copilului tău”, în prezența autoarei Dr. Beth Mosley, psiholog clinician.

FOTO: Dr. Beth Mosley, expert NHS

În cartea „Familii fericite: ghidul sănătăţii mintale a copilului tău“, dr. Beth Mosley tratează un subiect crucial pentru vremurile noastre: cum să recunoști problemele de sănătate mintală la copii și adolescenți încă de la primele semne și care sunt instrumentele de care ai nevoie pentru a interveni rapid și eficient, ca părinte sau profesor.

,,Indiferent de dificultățile prin care trece un copil, relația cu adulții-cheie din viața lui este hotărâtoare pentru dezvoltarea lui ulterioară. Dacă e o relație de comunicare și încredere, acest lucru va avea un impact uriaș. Noi, ca adulți, avem un rol esențial în a-i ajuta pe copii să-și dezvolte reziliența, să-și regleze emoțiile, să construiască relații și să găsească sens în încercările vieții”, declară dr. Beth Mosley.

Depresia, anxietatea, dependențele, tulburările alimentare și autovătămarea se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală la copii și tineri cu vârste între 4 și 21 de ani – iar acestea sunt și principalele capitole pe care le tratează experta britanică. În cartea sa, dr. Beth Mosley oferă părinților și profesorilor informații practice despre cum să reacționeze la comportamentele dificile ale copiilor, cauzate de perioade emoționale turbulente, și ce pot face ca să îi sprijine. De la primele semne de dezechilibru, la intervenție rapidă, consolidare și protecție pe termen lung, Dr. Beth Mosley oferă un set de instrumente practice valoroase pentru orice părinte sau profesor.

„Care e cea mai bună cale de a-ți sprijini copilul atunci când îi e greu? E ușor să te simți neputincios și pierdut, când ești părintele unui copil care întâmpină dificultăți legate de sănătatea mintală și nu știi ce să faci. Mi-am dorit ca «Familii fericite» să fie un ghid cuprinzător pentru părinții care care vor să le ofere sprijin copiilor lor, dar nu știu de unde să înceapă“, explică dr. Beth Mosley.

Cine este Dr. Beth Mosley?

  • Dr. Beth Mosley este unul dintre cei mai respectați psihologi din Marea Britanie și mamă a trei copii.
  • A lucrat în NHS (sistemul național de sănătate) timp de 20 de ani, oferind sprijin specializat unui număr de peste 20.000 de familii cu copii, pentru diferite probleme de sănătate psihică.
  • A fost înnobilată de către Regina Elisabeta a II-a cu gradul de Membru al Ordinului de Excelență al Marii Britanii (MBE) în 2021 pentru contribuția sa la sănătatea mintală și bunăstarea tinerilor din Suffolk.
  • A fost inclusă în TOP 100 C
  • A impus reglementări inovatoare legate de sănătatea mintală în școli din regiunea Suffolk, având drept rezultat o transformare radicală a felului în care sunt oferite aceste servicii.
  • În timpul pandemiei, Beth Mosley a răspuns nevoilor părinților dezvoltând un program de ateliere pe teme-cheie precum anxietatea, schimbările de dispoziție sau autovătămarea, care a fost accesat de peste 12.000 de părinți pe parcursul anului 2021.
  • Arela: BBC News, BBC Radio, Mirror, Independent, Channel 4 news, Radio 5 Live.

Despre Editura ZYX Books

Editura ZYX Books a fost înființată în 2023. Zonele de interes ale editurii sunt psihologie practică, sănătate mintală, societate și cărți ilustrate pentru copii. Fiecare carte este supusă unei selecții riguroase, bazată pe trei criterii-cheie: relevanța, baza științifică și specializarea autorului. Printre autorii publicați se numără Laura Markham, Alfie Kohn, Sarah Ockwell-Smith, Maria Ressa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro