Sari direct la conținut

Dumitru Buzatu rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost prins de DNA cu mită 1,25 de milioane de lei în portbagaj

HotNews.ro
Dumitru Buzatu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Dumitru Buzatu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui Dumitru Buzatu rămâne sub control judiciar, în dosarul în care în septembrie 2023 a fost prins în flagrant de procurori cu o mită de 1,25 de milioane de lei primită de la un om de afaceri clujean pentru a favoriza firma acestuia să obţină un contract.

Curtea de Apel Iaşi a respins, vineri, contestaţia lui Dumitru Buzatu formulată faţă de decizia Tribunalului Vaslui care l-a plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Magistrații au respins contestația ca nefondată, scrie Agerpres.

Tribunalul Vaslui a decis în 20 iunie plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a fostului preşedinte al PSD Vaslui Dumitru Buzatu, arestat anul trecut pentru luare de mită şi plasat ulterior în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de DNA.

Buzatu are obligaţia să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Totodată, pe timpul controlului judiciar, el nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Vaslui, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei şi nu poate comunica cu Radu Judele, inculpat în acelaşi dosar şi cu o serie de martori, printre care şi denunţătorul său. Tot conform instanţei, Dumitru Buzatu nu poate exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi nu are dreptul de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în luna septembrie a anului trecut, având 1,25 milioane de lei pe care a fost acuzat că i-a primit mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui. El a ieșit din penitenciar în 17 aprilie, fiind plasat apoi în arest la domiciliu.

INTERVIURILE HotNews.ro