Sari direct la conținut

„E în ograda dânșilor”. Reacția primarului din Chiajna după ce mai mulți localnici i-au cerut desființarea unui loc de joacă construit în parcare

HotNews.ro
„E în ograda dânșilor”. Reacția primarului din Chiajna după ce mai mulți localnici i-au cerut desființarea unui loc de joacă construit în parcare
Surse imagini: Facebook și Google Maps

Mircea Minea, primarul din 1996 al comunei ilfovene Chiajna, le-a amintit de „perioada copilăriei” unor localnici care i s-au plâns de un loc de joacă construit de dezvoltatorul imobiliar în parcarea blocului, la un metru de geamurile lor. 

Locuitorii unui bloc de pe strada Weiner Palada din satul Roșu, Comuna Chiajna, se plâng că locul de joacă pentru copii, „lipit de bloc”, a fost construit „în bătaie de joc” și reprezintă un real pericol pentru cei mici. 

„Locul de joacă, care are 5 bănci, 2 leagăne și 1 topogan, este construit adiacent blocului. Este situat practic în zona de parcare și există riscuri semnificative pentru siguranța copiilor”, spun aceștia. 

Locul de joacă amenajat pe strada Weiner Palada.

Locatarii se plâng și de zgomot, locul de joacă fiind amplasat la un metru de geamurile lor. Pentru că noaptea vin să stea acolo și tineri de peste 18 ani, mai spun ei. „Zgomotul este greu de suportat, din păcate nu se poate sta în casă nici cu geamul închis”. 

Într-o petiție adresată Consiliului Local, locatarii cer desființarea locului de joacă și menționează că au făcut numeroase apeluri la poliția locală, dar „situația a rămas neschimbată”. 

Petiția adresată Consiliului Local de către locatari.

Asociația de proprietari a înaintat multiple plângeri către Primăria Chiajna în legătură cu locul de joacă. 

Răspunsul oficial al primarului

„Consiliul Local și Primăria comunei Chiajna nu sunt îndrituite să aprobe desființarea unui parc – loc de joacă pentru copii amenajat legal de către dezvoltatorul imobiliar”, se arată în răspunsul primăriei, dar menționează apoi că nu este de acord cu desființarea lui. 

„Referitor la joacă – activitățile copiilor în timpul zilei și în interiorul parcului, rămânem surprinși de ceea ce precizați cu privire la comportamentul lor. Dumneavoastră nu vă amintiți că ați trecut prin perioada copilăriei?”, le-a transmis primarul comunei, Mircea Minea. 

„Este treabă privată acolo”

Contactat de HotNews, edilul comunei Chiajna, Mircea Minea, a direcționat reporterul către biroul juridic, însă a explicat că știe situația, dar că nu privește primăria. 

Mircea Minea, primarul comunei Chiajna. Foto: Facebook

„Este treabă privată acolo, luați legătura la noi cu doamna juristă, le-a dat și răspuns și tot. E treaba personală a dânșilor (n.r. Asociația de proprietari), este în interiorul blocului lor, ei sunt proprietari acolo. Eu m-am interesat care-i treaba. Că se zbenguie copiii, că vin unii mai mari… e în ograda dânșilor, repet, e treaba lor. 

Să facă apel la Poliția Locală când vin ăia mai mari și-i scoate de acolo. Noi am avut o ședință cu dezvoltatorii și chiar am adus în discuție treaba asta. Ei și-au primit răspunsul, v-am îndrumat la biroul juridic, eu nu știu mot-a-mot să vă zic acum pe lege ce răspuns li s-a dat”, a spus Mircea Minea. 

INTERVIURILE HotNews.ro