Sari direct la conținut

Elena Lasconi spune că va demisiona a doua zi după ce câștigă președinția USR dacă nu i se îndeplinește o condiție: „Dragoste cu sila nu se poate”

HotNews.ro
Elena Lasconi și USR, Foto: Inquam Photos / George Călin
Elena Lasconi Foto: Inquam Photos / George Călin

Lipsa unei majorități în Biroul Național al USR va duce al demisie chiar a doua zi după câștigarea alegerilor pentru președinția USR, a anunțat Elena Lasconi într-un interviu pentru PrimaTV, citat de News.ro. Ea a spus și cele trei condiții pe care le are pentru a candida pentru președinția României.

„Aştept duminica, să văd dacă pot să fac o majoritate în Biroul Naţional. Dacă nu, îmi voi da demisia. Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!”, a răspuns Elena Lasconi când a fost întrebată ce face dacă vede a doua zi după câștigarea alegerilor interne că nu are o majoritate în Biroul Național.

Ea a insistat că „Dacă ai 50% plus 1 poţi să conduci”. „Şi domnul Drulă avea aceeaşi majoritate”, a precizat Lasconi.

„Dar gândiţi-vă că intri într-o competiţie electorală. Nu-ţi poţi permite să nu ai toată puterea partidului de partea ta. Şi toţi oamenii să meargă”, a insistat ea.

Lasconi a numit și cele trei condiții pe care le are pentru a-și asuma o candidatură în alegerile prezidențiale, și anume să să fie aleasă preşedinte al USR, să aibă majoritate în Biroul Naţional al partidului şi să poată impune un nou secretar general.

„Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat”, a explicat ea.

Secretarul General al USR este ales cu votul a două treimi din membrii Biroului Politic.

Elena Lasconi, primar la al doilea mandat în Câmpulung Muscel este unul din cei șase candidați pentru funcția de președinte USR, altături de Cristian Seidler, Radu Hossu, Vasile Dincă, Luiza Oancea și Vasile Gabriel Filip.

Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

INTERVIURILE HotNews.ro