Sari direct la conținut

Elon Musk a cheltuit deja 75 de milioane de dolari pentru susținerea campaniei lui Trump, devenind un mega-donator al candidatului republican

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Image Press Agency / Alamy / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Image Press Agency / Alamy / Profimedia Images

Aceste cifre arată, potrivit Reuters, că miliardarul a devenit crucial pentru eforturile lui Donald Trump de a câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, în fața rivalei sale democrate Kamala Harris.

Elon Musk a donat în decurs de trei luni aproximativ 75 de milioane de dolari comitetului său de acțiune politică (PAC), care sprijină candidatura lui Donald Trump, au arătat marți documentele oficiale.

America PAC, care se concentrează pe mobilizarea alegătorilor republicani în statele-cheie, unde scorul dintre Trump și Kamala Harris este strâns, a cheltuit aproximativ 72 de milioane de dolari în perioada iulie-septembrie, conform declarațiilor depuse la Comisia electorală federală.

Campania lui Trump se bazează în mare măsură pe grupuri externe pentru campania de mobilizare a alegătorilor, ceea ce înseamnă că super PAC-ul fondat de Musk – cel mai bogat om din lume – joacă un rol disproporționat în alegerile foarte strânse dintre Trump și democrata Kamala Harris, scrie Reuters.

Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla, a fost singurul donator al America PAC în perioada menționată.

În clubul exclusivist al mega-donatorilor republicani

Musk, care a declarat că a votat pentru candidații democrați la președinție în trecut, a virat brusc spre dreapta în aceste alegeri. El l-a susținut pe Trump în iulie și a apărut alături de acesta la un miting în Pennsylvania la începutul acestei luni.

Miercuri, Musk a scris pe X că va „susține o serie de prelegeri” în Pennsylvania, la mai puțin de două săptămâni după apariția sa alături de Trump în acest stat.

Donațiile lui Musk către America PAC îl propulsează în clubul exclusivist al mega-donatorilor republicani, o listă care îi mai include pe Timothy Mellon, moștenitorul unui imperiu bancar, și pe Miriam Adelson, miliardar care deține mai multe cazinouri.

Documente separate depuse marți au arătat că Miriam Adelson, magnatul cazinourilor, a donat 95 de milioane de dolari unui alt super PAC pro-Trump, Preserve America PAC, în aceeași perioadă.

De menționat că Reuters a scris la începutul acestei luni că Musk a finanțat în secret un grup politic conservator timp de ani de zile, cu mult înainte de a anunța în mod public că îl susține pe Trump.

INTERVIURILE HotNews.ro