Sari direct la conținut

Elon Musk a donat pentru alegerea lui Donald Trump, deși în martie spunea altceva / Reacția taberei Joe Biden

HotNews.ro
Donald Trump si Elon Musk, Foto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images
Donald Trump si Elon Musk, Foto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images

Miliardarul Elon Musk, care și-a intensificat criticile la adresa președintelui american Joe Biden, a donat unui grup politic care acționează pentru alegerea lui Donald Trump, potrivit surselor Bloomberg.

În articol nu se precizează câți bani a dat Musk, dar se spune că este vorba de „o sumă considerabilă” acordată unui grup numit America PAC.

„PAC-ul” – o structură care poate primi contribuții fără limitări pentru activități politice – trebuie să își dezvăluie lista de donatori la 15 iulie.

În martie Elon Musk spunea cu totul altceva

În martie, Trump, care se așteaptă să fie nominalizat oficial săptămâna viitoare drept candidat al Partidului Republican pentru alegerile din 5 noiembrie, s-a întâlnit cu Musk și cu alți donatori bogați, amintește Reuters.

Ca răspuns la informațiile privind întâlnirea, Musk a postat pe X: „Ca să fiu foarte clar, nu donez bani niciunuia dintre candidații la președinția SUA”.

În luna mai, el a negat, de asemenea, informațiile din presă potrivit cărora ar fi existat discuții cu privire la un potențial rol consultativ al său în cadrul unei eventuale președinții Trump.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, care conduce producătorul de mașini electrice Tesla, producătorul de rachete SpaceX, platforma de social media X și alte companii, nu a răspuns solicitării Reuters de a face declarații.

Reprezentant al lui Biden: Musk știe că Trump este „un fraier”

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a spus că Musk știe că Trump este „un fraier care va trăda America, reducându-i taxele în timp ce va crește taxele pentru clasa de mijloc cu 2.500 de dolari”. „Joe Biden a ținut piept oamenilor ca Elon și a luptat pentru clasa de mijloc întreaga sa carieră – și de aceea va câștiga în noiembrie”, a spus Singer într-o declarație.

În ultimii ani, Musk s-a apropiat tot mai mult la Partidul Republican, ceea ce a afectat reputația și vânzările Tesla, cea mai mare sursă a averii sale.

Luna trecută, Trump și-a reiterat promisiunea de a abandona imediat „mandatul” administrației Biden de a sprijini industria vehiculelor electrice.

Dar el a adăugat: „Sunt un mare fan al mașinilor electrice. Sunt un fan al lui Elon. El face o treabă incredibilă cu Tesla”.

Musk a spus că au avut „câteva conversații” și că Trump este un „mare fan al Cybertrucks”.

Războiul declarațiilor din 2022

Cei doi au fost însă în trecut pe poziții diferite și chiar au intrat într-un război al declarațiilor în urmă cu doi ani după ce Musk a declarat la o conferință tech ce a avut loc în Miami că nu a votat niciodată pentru republicani și că a votat „în mod covârșitor” pentru candidați ai Partidului Democrat de-a lungul vieții sale.

Trump l-a descris apoi pe miliardar drept un „artist al vrăjelilor”, iar Musk a spus despre acesta că este prea bătrân să mai candideze pentru un nou mandat la președinția SUA.

De asemenea, Trump a părut să jubileze că miliardarul sud-african a fost dat în judecată de Twitter după ce anunțase că vrea să renunțe la cumpărarea platformei, pe care a achiziționat-o în cele din urmă.

Mai mult, fostul președinte american a susținut că atunci când era la Casa Albă „puteam să-i spun (lui Musk) ‘cazi în genunchi și cerșește’ și ar fi făcut-o”.

INTERVIURILE HotNews.ro