Sari direct la conținut

„Este o boală”. Prima reacție a Kremlinului după scurgerea de informații secrete de la Pentagon

HotNews.ro
Dmitri Peskov, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Peskov, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că există o tendință generală de a da mereu vina pe Rusia pentru orice, atunci când a fost întrebat despre acuzațiile potrivit cărora Moscova s-ar fi aflat în spatele unei scurgeri de documente ale serviciilor secrete americane despre mai multe țări, inclusiv Ucraina, transmite Reuters.

Comunitatea americană de securitate națională se luptă cu consecințele publicării a zeci de documente secrete, inclusiv cu impactul asupra schimbului de informații sensibile în cadrul guvernului și a legăturilor cu alte țări, au declarat doi oficiali americani.

Documentele, a căror autenticitate nu a fost verificată de Reuters în mod independent, includ informații despre războiul din Ucraina, inclusiv pierderi pentru ambele părți și alte detalii.

Unii experți în securitate națională și oficiali americani spun că suspectează că autorul scurgerii de informații ar putea fi american, având în vedere amploarea subiectelor abordate în documente, dar nu exclud actorii pro-ruși.

Un fost ofițer CIA a declarat că este foarte probabil ca Moscova să fi orchestrat scurgerea de informații pentru a provoca confuzie și potențiale diviziuni între Washington și aliații săi.

„Nu pot să comentez în niciun fel acest lucru. Dumneavoastră și cu mine știm că există de fapt o tendință de a da mereu vina pe Rusia pentru orice. Este, în general, o boală”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre acuzațiile că Rusia ar fi fost responsabilă pentru scurgerea de informații.

Întrebat despre ideea că Washingtonul l-ar fi spionat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Peskov, care a calificat scurgerile de informații drept „destul de interesante”, a spus că acest lucru nu poate fi exclus.

„Dar faptul că Statele Unite spionează de mult timp diverși șefi de stat, în special în capitalele europene, a apărut în mod repetat, provocând diverse situații scandaloase”, a spus el.

Pe același subiect:

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro