Sari direct la conținut

Europa de Est a depășit pragul de 5 milioane de cazuri de coronavirus

HotNews.ro
Coronavirus Polonia, Foto: Jaap Arriens/ Profimedia Images
Coronavirus Polonia, Foto: Jaap Arriens/ Profimedia Images

​Europa de Est a depășit pragul de 5 milioane de cazuri de infecții, potrivit ultimului bilanț realizat de Reuters. Și asta în ciuda faptului că guvernele europene au luat măsuri pentru a bloca răspândirea noului coronavirus.

Această regiunea a bătrânului continent, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România, Moldova, Rusia și Ucraina, are în prezent cel mai mare număr de cazuri de infecții cu Covid-19, transmite Reuters.

De precizat că din acest total, peste 2 milioane sunt înregistrate în Rusia.

În medie, săptămâna trecută, Europa de est a raportat 82.000 de cazuri pe zi, la care se adaugă în medie 1.500 de decese.

Rusia, Polonia și Ucraina sunt în top 20 de țări la nivel global. Un nou val de cazuri s-a înregistrat în Rusia, care a depășit pragul de două milioane, fiind una dintre cele mai afectate țări din lume, după SUA, India, Brazilia și Franța.

Cu toate acestea, autoritățile ruse au respins ideea unei carantine la nivel național, preferând carantinarea regională.

Europa, în ansamblu, a raportat peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 și 346.000 de decese, fiind cel mai afectat continent, după America Latină.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro