Sari direct la conținut

Eurostar anunță anularea tuturor trenurilor în ziua de sâmbătă / Un tunel inundat

HotNews.ro
Tren Eurostar in gara, Foto: Gunter Grafenhaim / imageBROKER / Profimedia
Tren Eurostar in gara, Foto: Gunter Grafenhaim / imageBROKER / Profimedia

Toate trenurile Eurostar spre și dinspre Londra au fost anulate sâmbătă din cauza inundațiilor de pe calea ferată din sudul Angliei, ceea ce a blocat aproximativ 30.000 de pasageri în ajunul sărbătorilor de Anul Nou, potrivit AFP

„Din cauza inundării unui tunel de pe linia de mare viteză din apropierea Londrei, trebuie să anulăm toate trenurile de pe ruta noastră spre/dinspre Londra sâmbătă, 30 decembrie”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Eurostar.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, o filială a SNCF, în total 41 de trenuri au fost anulate. Aceasta reprezintă aproximativ 30.000 de pasageri blocați la Londra, Paris, Bruxelles sau Amsterdam.

Aceste anulări au loc într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului.

Inundațiile din tunelul dintre gara internațională St Pancras, stația de plecare și de sosire a trenurilor Eurostar în capitala britanică, și gara Ebbsfleet, în sud-estul Angliei, „nu s-au ameliorat, iar serviciile de trenuri nu pot funcționa”, explică Eurostar.

Clienții sunt rugați să viziteze site-ul pentru „a afla la ce despăgubiri au dreptul”.

Eurostar anunțase anterior că trenurile vor fi anulate până la ora 16:00 GMT.

Cel puţin 14 trenuri Eurostar, care fac legătura între Marea Britanie şi continentul european, au fost anulate sâmbătă dimineaţă din cauza inundaţiilor din tunelurile de cale ferată din sudul Angliei, în apropiere de Londra, lăsând mii de pasageri blocaţi într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului, scrie AFP.

„Au avut loc inundaţii în ambele tuneluri feroviare din apropiere de Ebbsfleet International, ceea ce înseamnă că ambele tuneluri sunt închise. Niciun tren nu poate circula între St Pancras International, gara de plecare şi de sosire a trenurilor Eurostar din Londra, şi Ebbsfleet International”, a transmis compania feroviară.

știrea se actualizează

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro