Sari direct la conținut

Exit poll alegeri locale 2024: Nicușor Dan câștigă alegerile în București. Alianța PSD-PNL, 53% la europarlamentare. PSD, cele mai multe consilii județene

HotNews.ro
Nicușor Dan, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda și George Călin
Nicușor Dan, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda și George Călin

Primele rezultate la alegerile locale 2024 au fost prezentate la ora 22.00, când s-au închis urnele și când a fost publicat exit poll CURS-Avangarde realizat la comanda PSD-PNL. HotNews.ro prezintă exit-poll-ul CURS-Avangarde – primele rezultate alegeri locale 2024 în București, primele rezultate alegeri locale 2024 pentru consiliile județene, primele rezultate alegeri europarlamentare.

Exit poll alegeri 2024. Primele rezultate la alegerile locale și europarlamentare

  • Rezultatele exit-poll și principalele declarații politice, LIVE pe HotNews.ro:

02:09Nicolae Ciucă păstrează suspansul în cazul candidaturii comune PNL-PSD la președinție, dar spune ce „a reușit să deslușească” până acum

01:42Primarul din Deva a pierdut alegerile în fața contracandidatului de la PSD. Oancea: „Am sufletul împăcat”

01:34Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat duminică noapte de ce, în opinia lui, Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei, nu a reușit să îl invingă pe Nicușor Dan.

01:31 Sociologul Gelu Duminică a declarat, după anunţarea rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, că ierarhiile se vor păstra, deşi scorurile finele vor suferi „nişte mici ajustări”.

Nicușor Dan, felicitat de contracandidați

01:16Partidul AUR a anunțat în noaptea de duminică spre luni că a câștigat alegerile locale la 12 primării din țară, cele mai multe fiind de comune.

01:08Imediat după publicarea exit-poll-ului CURS-Avangarde, Gabriela Firea i-a reproşat lui Sebastian Burduja că, în loc să prezinte un program pentru Capitală şi „să comunice critic faţă de neajunsurile şi neîmplinirile” lui Nicuşor Dan, liberalul avea o problemă doar cu ea, „de dimineaţă până seară”, deși erau coalegi de coaliţie şi „nu acest lucru se stabilise la nivelul preşedinţilor”.

00:54Cristian Popescu-Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, l-a felicitat pe Nicuşor Dan, care a câştigat un al doilea mandat cu 44% din voturi, potrivit exit-poll-ulului CURS-Avangarde realizat la comanda PSD-PNL.

„Vreau să-l felicit pe primarul legitim al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, pentru că are legitimitatea bucureştenilor. Ei au ales, ei vor culege”, a spus fostul primar al sectorului 5.

00:44Liderii Alianţei Dreapta Unită îl felicită pe Nicuşor Dan pentru „recâştigarea” Bucureştiului, lăudând „neclintirea lui în lupta cu interesele obscure, cu mafiile”

00:21 Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele S.O.S. România, susține că partidul său se află pe primul loc, potrivit numărătorii paralele realizate de reprezentanții formațiunii. Șoșoacă susține că rezultatele prezentate de exit-poll reprezintă o tentativă de manipulare a opiniei publice, transmite Agerpres.

Clotilde Armand, avans în fața lui George Tuță, arată datele de la ora 22

00:05Rezultate alegeri locale la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand îl întrece pe George Cristian Tuță cu două pocente la rezultatele de la 22.00. Datele transmise inițial pentru ora 20.30 îi arătau pe Armand și pe Tuță la egalitate.

00:03Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, l-a felicitat pe Nicuşor Dan pentru victoria în alegeri şi a precizat că îl va „împinge” să facă cu adevărat performanţă în București, criticând-o, în același timp, pe Gabriela Firea.

23:58Președintele REPER Dacian Cioloș a afirmat, într-o postare pe Facebook, că rezultatele prezentate în exit poll-ul de la închiderea urnelor sunt „neconcludente”. Potrivit datelor acestui exit-poll, partidul fostului premier nu va atinge pragul de 5%, necesat pentru ca un partid să obțină mandate în Parlamentul European.

23:51Primarul în funcţie al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care a candidat pentru al cincilea mandat din partea PSD, afirmă că va câştiga detaşat alegerile, conform primelor rezultate venite din secţiile de votare din municipiu.

Exit poll alegeri locale 2024: Vlad Piedone, victorios la primăria Sectorului 5

23:44Dominic Fritz anunță că a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara: „Stăm în fața timișorenilor ca învingători”

23:29Rezultate alegeri locale 2024 la Primăria Craiova. Lia Olguța Vasilescu se anunță câștigătoare detașată

23:27Gabriela Firea, prima reacție după exit-poll-ulcare arată că a pierdut la mare distanță de Nicușor Dan: „Nu va rămâne cu siguranță așa”

23:24Vlad Popescu Piedone câștigă la Primăria Sectorul 5, instituție condusă până azi de tatăl său, cu 38% din voturi, conform sondajului exit poll Curs Avangarde. Cristian Popescu Piedone a candidat la Primăria Capitalei, unde s-a clasat pe locul trei, cu 13%, arată sondajul.

Ciprian Ciucu, campion la alegerile locale din București: Reales cu peste 70%

23:23Daniel Băluță a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 4 cu 59% dintre voturi, arată datele Curs Avangarde.

23:07Ciprian Ciucu, campionul alegerilor din București.Liberalul a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 6 cu 71% din voturi, arată datele datele exit poll-ului Curs Avangarde. Cum arată topul sectoarelor

23:01Cătălin Drulă susține că Radu Mihaiu și Clotilde Armand au câștigat primăriile de sector, denunțând „o operațiune de fraudare a votului care a început de mult”

Robert Negoiță, reales la Primăria Sectorului 3

23:00Robert Negoiță a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 3, arată datele sondajului EXIT POLL Curs Avangarde, unde figurează cu 51% dintre opțiunile de vot.

23:00Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat, duminică seară, că este convins că liberalii vor câştiga aproape 60 de primării în judeţul Iaşi, din cele 98 de posibile.

22:48Kelemen Hunor anunță victoria UDMR la Târgu Mureș și Satu Mare. Estimările pentru europarlamentare

22:42Nicușor Dan, după victoria detașată la Primăria Capitalei: Alegerile sunt câştigate de comunităţi. Niciodată nu mi-am bătut joc de mandat / Ovaţii şi aplauze ale susținătorilor

22:40 Rezultate EXIT POLL alegeri locale 2024 București. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu după victoria lui Nicușor Dan

Alegeri locale 2024: Egalitate la sectoarele 1 și 2

22:38 Primarul reales al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat varianta unei candidaturi la alegerile prezidențiale din toamnă.

22:34 EXIT POLL Rezultate alegeri locale 2024 la Primăria Sectorului 2. Radu Mihaiu și Rareș Hopincă, la egalitate cu 43%

22:31Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, imediat după închiderea urnelor și anunțarea primelor rezultate, că votul de duminică arată faptul că electoratul românesc și-a exprimat preferința pentru valorile europene, respingând extremismul.

22:28La Consiliul Local al Municipiului București, Alianața Dreapta Unită a câștigat 30% din voturi, urmată de PSD cu 28% și PNL cu 12%.

AUR a adunat 10% din voturi, PUSL 7%, SOS 4%, REPER 6%.

22:15 Clotilde Armand, candidata Dreptei Unite, și George Cristian Tuță, susținut de Alianța PSD-PNL, sunt la egalitate, conform rezultatelor EXIT POLL ale Curs Avangarde.

22:26George Simion: „Să nu credeţi exit-poll-urile. Partidul corupt comasat a vrut să se asigure prin toate metodele că se va menţine la putere”

Nicușor Dan, victorios la Primăria Capitalei

22:16 VIDEO Marcel Ciolacu: PSD a câștigat alegerile. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor / Ce spune despre scorul obținut de Firea

22:14Rezultatele exit poll CURS-Avangarde realizat la comanda PSD și PNL pentru consiliile județene arată că în urma alegerilor locale 2024 PSD conduce cu 33% din voturi, urmat de PNL și AUR.

22:07Alianța PSD-PNL a obținut 53% din voturile exprimate pentru alegerile europarlamentare, potrivit exit-poll-ului CURS-Avangarde realizat la comanda PSD-PNL. AUR a obținut 15% în timp ce Alianța Dreapta Unită a obținut 11%.

22:00Nicușor Dan a câștigat detașat alegerile în București cu 44%, potrivit exit-polurilor. Gabriela Firea e pe locul 2 cu 25%, urmată de Cristian Popescu Piedone cu 12%. Sebastian Burduja a obținut 10%.

Singurul exit poll, realizat la comanda PSD-PNL de CURS-Avangarde

Singurul exit poll la alegerile din 9 iunie 2024 este realizat la comanda PSD-PNL de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale – AVANGARDE. Cele două institute au fost autorizate de Biroul Electoral Central să efectueze cercetarea la urne. Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie să intre în interiorul secţiilor.

Rezultatele exit poll CURS-Avangarde pentru alegerile locale 2024 în București prezentate la ora 22.00 vor fi valabile pentru ora 20.30.

Alegeri locale 2024. Alegeri europarlamentare 2024. HotNews.ro a prezentat LIVE, încă de la ora 6.00, informații relevante despre desfăsurarea zilei votului și prezintă rezultate alegeri locale 2024 și rezultate europarlamentare 2024, exit-poll-uri realizate în București și marile orașe ale țării.

  • Rezultatele alegerilor locale 2024 și rezultatele alegerilor europarlamentare 2024 vor fi LIVE pe HotNews.ro, pe măsură ce vor fi anunțate, într-o secțiune specială: Alegeri.HotNews.ro
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro