Sari direct la conținut

Experții americani refuză să recomande un nou medicament împotriva Alzheimerului

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Un comitet de experți a decis vineri să nu recomande Agenției Medicamentelor din Statele Unite (FDA) să autorizeze un nou tratament pentru boala Alzheimer, ale cărui cercetări au stagnat de zeci de ani, potrivit AFP.

După o lungă examinare a dosarului, cei unsprezece membri ai comisiei au decis, cu zece voturi împotrivă și o abținere, că tratamentul nu și-a demonstrat suficient eficacitatea. Opinia comisiei nu este obligatorie, dar FDA îi respectă de obicei recomandările.

Niciun medicament nu a fost autorizat pentru Alzheimer de aproape două decenii, iar studiile de tratamente au suferit eșecuri în ultimii ani.

Laboratoarele Biogen sperau să fie primii care primesc undă verde pentru a trata declinul cognitiv suferit de pacienții cu Alzheimer. Niciun leac nu există până în prezent.

„Cred că există o nevoie imensă, urgentă și nesatisfăcută de tratament pentru Alzheimer. De asemenea, cred că, dacă susținem ceva cu date slabe, riscul este ca tratamentul să fie întârziat pentru mulți ani în calitate și eficiență”, a explicat Joel Perlmutter, unul dintre experții comitetului.

Un studiu clinic amplu a concluzionat că medicamentul de la Biogen Laboratories a fost eficient, în timp ce altul a dat rezultate negative.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro