Sari direct la conținut

Expozitia Facelook a artistei Florica Prevenda la Galeria Toisson D'Or Bruxelles

HotNews.ro
Facebook Obssesion, Florica Prevenda, Foto: ICR
Facebook Obssesion, Florica Prevenda, Foto: ICR

Expoziția Facelook / Facebook Obsession a artistei Florica Prevenda va fi gazduita de Galeria Toisson DʼOr Bruxelles în perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2016. Vernisajul va avea loc în prezența artistei joi, 8 septembrie, de la ora 18:30.

Interogarea sinelui este fundamentală pentru Florica Prevenda, care devoalează artistic în lucrările sale toate fațetele individului. Tehnica sa pendulează de la pictură la colaj şi la asamblajul materialelor brute, ilustrata remarcabil de artistă în lucrările sale, şi care a devenit un trade-mark Prevenda. Conceptual, lucrările artistei aduc în prim plan tema complexităţii relaţiilor dintre individ şi societatea tehnologizată.

„Începutul Mileniului a fost marcat de o explozie fără precedent în sfera informației, care devine instantanee, liberă, globalizată, iar Facebook redefineşte modul în care comunicăm și ceea ce comunicăm. Creăm și facem parte dintr-o rețea socială on-line, în care protagoniștii sunt „prieteni“ care s-ar putea să nu se întâlnească vreodată, dar care furnizează în mod liber o serie de detalii și imagini din viața privată.“ declară artista pentru ICR Bruxelles.

Florica Prevenda este absolventă a Academiei de Arte din Iaşi şi unul dintre cei mai creativi artişti români din sfera picturii contemporane. În prezent, trăieşte şi lucrează la Bucureşti și New York, iar în ultimii 20 de ani a avut numeroase expoziții în România și pe plan internațional. Artista a obținut multiple premii și distincții, cel mai recent fiind Premiul Uniunii Artistilor Plastici pentru pictură în 2015.

Expozitia este organizata de ICR Bruxelles împreună cu Arielle DʼHauterives și Art Toison d’Or.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro