Sari direct la conținut

Extinderea magistralei M4 de metrou. Termenul de depunere a ofertelor, prelungit

HotNews.ro
La metrou, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
La metrou, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Termenul de depunere a ofertelor pentru extinderea magistralei M4 de metrou, între Gara de Nord şi Gara Progresul, a fost prelungit până în 12 august, a anunțat vineri Primăria Sectorului 4.

Termenul iniţial stabilit ca operatorii economici interesaţi să se poată înscrie şi să depună ofertele era joi. Potrivit unui comunicat al administrației locale, 40 de companii din România, dar şi din alte state europene s-au înscris până în prezent la licitaţie.

Noul calendar prevede că atribuirea şi semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare şi construire sunt preconizate pentru luna octombrie a acestui an, urmând ca apoi câştigătorul/câştigătorii licitaţiei să aibă la dispoziţie un termen total de 60 de luni pentru construcţia efectivă. Din acest interval, primele zece luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcţia efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil. Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane definite, atât procedurile de proiectare, cât şi cele de construire, mai spune Primăria.

Stațiile de pe linia de metrou Gara de Nord-Gara Progresul

Traseul noii linii de metrou M4 ar urma să aibă 14 staţii, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ doisprezece kilometri, între staţiile Gara de Nord 2 şi Gara Progresul şi care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 şi 5, precum şi al comunei Jilava din judeţul Ilfov.

Staţiile ar urma să aibă şi sisteme de protecţie a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă şi uşi automate la marginea peroanelor.

Cele 14 stații ale noului traseu:

Gara de Nord 2
Știrbei Vodă
Bogdan Petriceicu Hașdeu
Uranus
George Rozorea
Chirigiu
Filaret
Eroii Revoluției 2
George Bacovia
Toporași
Nicolae Cajal
Luică
Giurgiului
Gara Progresul

INTERVIURILE HotNews.ro