Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice: Fără medalie la sol. Val de reacții. Camelia Voinea: Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica / Monica Roșu: „Nu a furat-o nimeni” / Ce spune Nadia

HotNews.ro
Jocurile Olimpice: Fără medalie la sol. Val de reacții. Camelia Voinea: Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica / Monica Roșu: „Nu a furat-o nimeni” / Ce spune Nadia
Sabrina Maneca Voinea / Sursa foto: Ulrik Pedersen / Alamy / Alamy / Profimedia

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Voinea, a răbufnit pe Facebook după finala de la sol, unde Ana Bărbosu a încheiat concursul pe patru (13.700), iar Sabrina pe cinci (tot 13.700, dar a avut mai puțin la execuție). Aceasta după ce arbitrii au decis că gradul de dificultate al exercițiului efectuat de Sabrina Voinea a fost 5.9, față de 6.0, cât a primit în finala pe echipe, tot la sol. Dacă nota sa ar fi pornit din dificultate 6.000, punctajul final al Sabrinei ar fi fost 13.800 și ar fi obținut medalia de bronz.

„(n.r Sabrina) nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a declarat mama gimanastei.

.Ana Maria Bărbosu a fost pe poziția a treia pentru un minut, dar contestația făcută de americanca Jordan Chiless i-a adus acesteia ultimul loc pe podium.

„Nu a furat-o nimeni”

Monica Roșu, dublă campioană olimpică la Atena, în 2004, a lămurit situația acestei finale pentru GOLAZO.ro. Ea refuză ideea unui furt sau greșeli în defavoarea sportivelor noastre.

Dificultatea unui exercițiu poate fi mai mare de la o sportivă la alta, dar execuția acelor elemente face diferența. Arbitrii au decis că gradul de dificultate al exercițiului efectuat de Sabrina Voinea a fost 5.9, față de 6.0, cât a primit în finala pe echipe, tot la sol.

Însă diferența a fost făcută de latura artistică și faptul că un element din exercițiul Sabrinei s-a repetat. Dublul salt întins, la a doua linie, a fost executat cu genunchii îndoiți. Iar din acest motiv să fie considerat dublu salt grupat.

La ultima linie, Sabrina a executat dublu salt grupat. Dar arbitrii să fi considerat o repetiție a unui element, și, astfel, acel dublu salt întins să nu fi fost luat în calculul notei finale și de aici scăderea gradului de dificultate. Aici s-a „ascuns”, cel mai probabil, zecimea care i-a adus lui Chiles bronzul olimpic, a explicat Monica Roșu pentru GOLAZO.ro.

Nadia Comăneci, despre evoluția Sabrinei Voinea: „Arbitrii au spus că au o fotografie”

Legendara Nadia Comăneci a mers să se intereseze despre cele întâmplate și a aflat motivele pentru care nota finală a Sabrinei a fost doar 13.700.

Dacă nota sa ar fi pornit din dificultate 6.000, cum s-a întâmplat în zilele precedente, punctajul final al Sabrinei ar fi fost 13.800 și ar fi obținut medalia de bronz.

„Au spus că au fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit puțin afară din linie. Ceea ce eu nu am văzut, dar au refăcut fotografia. Și am înțeles că, la dificultate, în prima zi a avut plecare din 6.000, iar astăzi din 5.900. Am întrebat, pentru că toată avea să mă întrebe pe mine apoi și voiam să știu ce s-a întâmplat”, a spus Nadia, potrivit GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro