Sari direct la conținut

FBI redeschide investigatia in cazul adresei private de e-mail folosite de Hillary Clinton la Departamentul de Stat

HotNews.ro
Hillary Clinton, Foto: Agerpres
Hillary Clinton, Foto: Agerpres

Biroul Federal de Investigatii american (FBI) a anuntat vineri ca a inceput examinarea unor noi e-mailuri in cadrul investigatiei privind folosirea de catre candidata Partidului Democrat la presedintia SUA, Hillary Clinton, a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete in perioada cand ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit sa utilizeze serverul securizat al institutiei, relateaza agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

Cei insarcinati cu ancheta „au descoperit existenta unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru aceasta investigatie”, a indicat directorul FBI, James Comey, intr-o scrisoare adresata Congresului.

„Am fost de acord ca FBI sa ia masurile corespunzatoare pentru a permite investigatorilor sa examineze aceste e-mailuri, astfel incat sa determine daca ele contin informatii clasificate si sa evalueze importanta lor pentru investigatie”, a adaugat responsabilul american.

Hillary Clinton a fost interogata in luna iulie de FBI pe acest subiect, iar cateva zile mai tarziu Departamentul Justitiei a decis sa inchida dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat ca elementele sunt insuficiente pentru a se avansa in acest caz. Insa James Comey i-a reprosat atunci fostei sefe a diplomatiei ca prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat intr-un mod „extrem de neglijent”.

Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicatiile oficiale prin faptul ca asa este mai practic si mai simplu. Ea a mai sustinut ca a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor catre Departamentul de Stat si ca niciunul dintre aceste documente nu era secret in momentul expedierii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro