Sari direct la conținut

​Fetița de 5 ani care suferă de boala Wilson și a fost supusă unui transplant hepatic este în continuare intubată, în stare staționară

HotNews.ro
Tratament in spital, Foto: AFP / Profimedia Images
Tratament in spital, Foto: AFP / Profimedia Images

​Starea fetiței în vârstă de 5 ani care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant hepatic este staționară, cu ameliorarea funcției hepatice, anunță marți Institutul Clinic Fundeni. Fetița de 5 ani a fost considerată, inițial, primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România. Ulterior, ea a fost diagnosticată cu boala Wilson.

„Starea pacientei de 5 ani transplantată hepatic este staționară, cu ameliorarea funcției hepatice. La momentul actual pacienta se află în secția de terapie intensivă, este încă intubată și continuă investigații de specialitate pentru determinarea severității implicării neurologice secundare bolii Wilson, modificări evidențiate încă pe imagistica cerebrală efectuată la Spitalul Grigore Alexandrescu în ziua pretransplantului hepatic”, arată Institutul Clinic Fundeni.

Boala Wilson, afecțiunea de care suferă fetița în vârstă de 5 ani despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de îmbolnăvire de hepatită de origine necunoscută din România, este o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.

Niciun caz suspect de hepatită severă de origine necunoscută nu s-a confirmat până acum în România

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătății anunța primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România. Instituția condusă de Alexandru Rafila preciza că este vorba despre un caz probabil, în baza simptomelor din definiția de caz elaborată de Organizația Mondială a Sănătății.

Fetița de 5 ani a fost internată inițial la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, însă nu a răspuns la tratament.

Vineri, ea a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni din București, unde sâmbătă a fost supusă cu succes unui transplant hepatic.

Ministerul Sănătății a anunțat ieri că niciunul dintre cazurile considerate suspecte de îmbolnăvire cu noua hepatită de origine necunoscută nu a fost confirmat până acum, iar în România nu există, practic, niciun caz de infectare cu această boală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro