Sari direct la conținut

„Fie ca toate obiectivele dumneavoastră să fie atinse”. Mai mulți lideri din Republica Moldova i-au transmis urări lui Putin de ziua lui

HotNews.ro
„Fie ca toate obiectivele dumneavoastră să fie atinse”. Mai mulți lideri din Republica Moldova i-au transmis urări lui Putin de ziua lui
Vladimir Putin - FOTO: Vyacheslav PROKOFYEV / AFP / Profimedia

Liderul de la Kremlin împlineşte, luni, 72 de ani. Deși în Strategia Naţională de Apărare a Republicii Moldova, Rusia a fost declarată drept una din principalele ameninţări la adresa securităţii ţării, trei politicieni moldoveni nu au avut rețineri în a-l felicita public pe Putin.

Oligarhul Ilan Șor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon și guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul l-au felicitat, luni, pe Vladimir Putin, cu ocazia zilei sale de naștere, conform News.ro, care citează NewsMaker.

Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova și actual lider al Partidului Socialiştilor, i-a transmis președintelui rus că „parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă răspunde intereselor naţionale ale Republicii Moldova”.

„Poporul moldovenesc este recunoscător şi apreciază sprijinul şi asistenţa pe care Rusia ni le-a oferit în diferite momente”, a declarat Dodon.

„Rusia ne este prieten în continuare”

Ilan Şor a spus că „este îmbucurător faptul că în ciuda atacurilor autorităţilor moldoveneşti”, Putin şi-a „a păstrat respectul” faţă de Moldova. Şor, condamnat la 15 ani de închisoare în Moldova şi refugiat la Moscova, a spus că Putin „are o relaţie de lungă durată cu regiunea” Moldovei.

„A venit aici la competiţii în vremea când era sportiv şi a vorbit cu căldură despre Moldova. A făcut mai mult de o vizită aici ca preşedinte. (…) Este îmbucurător faptul că în ciuda atacurilor autorităţilor moldoveneşti şi a calomniilor deschise, el a păstrat respectul faţă de ţara noastră. (…) Rusia ne este prieten în continuare, iar acesta este meritul său”, a scris Şor.

Guvernatoarea regiunii găgăuze, Evghenia Guţul, i-a dorit lui Putin să-şi atingă „toate obiectivele” şi a spus că „determinarea, înţelepciunea şi dedicarea” acestuia ar fi „un exemplu pentru mulţi lideri”.

„Dragă Vladimir Vladimirovici! În numele populaţiei din Găgăuzia şi în numele meu personal vreau să vă felicit din inimă cu ocazia zilei de naştere. Determinarea dumneavoastră, înţelepciunea şi dedicarea sunt un exemplu pentru mulţi lideri, iar munca dumneavoastră în beneficiul Rusiei are un impact uriaş asupra politicii internaţionale. Fie ca toate obiectivele dumneavoastră să fie atinse”, a scris Guţul pe o reţea de socializare.

Putin, care a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina în 2022, a câştigat categoric alegerile din martie. Noul său mandat de şase ani, dacă va fi dus la bun sfârşit, îl va face cel mai longeviv lider al Rusiei.

INTERVIURILE HotNews.ro