Sari direct la conținut

Filmul Pozitia copilului va avea premiera in cinematografele din Spania

HotNews.ro

Vineri, 23 mai, filmul Poziția copilului semnat de regizorul Călin Peter Netzer, va avea premiera cinematografică în Spania, cu titlul Madre e hijo. Potrivit ICR Madrid, filmul va putea fi vizionat în numeroase orașe, printre care Madrid, Barcelona, Bilbao, Pamplona, Vitoria, San Sebastián, Salamanca, Valladolid, Girona, Zaragoza, Alicante, Valencia, Murcia sau Malaga.

Câștigător al trofeului Ursul de Aur pentru Cel mai bun film și al premiului FIPRESCI la Festivalul de la Berlin 2013, cel de-al treilea lungmetraj realizat de Călin Peter Netzer a fost proiectat în premieră în Spania în cadrul Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, în 2013. Cu sprijinul ICR Madrid, filmul a fost prezentat în cadrul Secţiunii Perlas a prestigiosului Festival, unde a fost primit cu entuziasm de critică și de public.

Lungmetrajul produs de Parada Film a fost recompensat cu opt premii Gopo dintre cele zece la care a fost nominalizat, în cadrul galei desfășurate anul acesta la București, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cea mai bună actriță într-un rol principal, premiu acordat protagonistei Luminița Gheorghiu.

În Spania, Madre e hijio este lansat de Golem Distribucion, casă de distribuție al cărei catalog include multe dintre filmele premiate în cadrul festivalurilor internaționale de renume, printre acestea 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile de Cristian Mungiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro