Sari direct la conținut

Firea, un nou atac la adresa Guvernului: Motivul real pentru care vor anticipate este ca să nu majoreze pensiile și salariile din educație

HotNews.ro
Firea, un nou atac la adresa Guvernului: Motivul real pentru care vor anticipate este ca să nu majoreze pensiile și salariile din educație

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, lansează un nou atac la adresa Guvernului Orban, ea susținând că motivul real al alegerilor anticipate ar fi că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ.

„Dacă ar fi doar jigniri…, dar sunt şi umilinţe şi măsuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregăteşte Guvernul PNL. Las şi eu aici o opinie argumentată: motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral”, a scris primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.

Ea susține și că opţiunea de a creşte vârsta de pensionare la 70 de ani ar fi „o mare înşelătorie”.

„Şi astăzi oricine poate lucra după vârsta de pensionare, iar în acest caz îşi va lua şi pensia la care a contribuit şi salariul pentru care munceşte. Înşelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să munceşti până la 70 de ani, va trebui să renunţi la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci te obligă fie să renunţi la pensie, fie să renunţi la salariu. În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”, adaugă ea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro