Sari direct la conținut

„Flamin' Hot": O fabrică de snack-uri folosește un condiment atât de picant că muncitorii au dificultăți de respirație și iritații oculare

HotNews.ro
Cheetos Flamin`Hot, Foto: David Tonelson | Dreamstime.com
Cheetos Flamin`Hot, Foto: David Tonelson | Dreamstime.com

Strănuturi, tuse, iritații oculare… Muncitorii de la o fabrică australiană aparținând companiei americane PepsiCo au probleme de sănătate din cauza condimentului „super picant” folosit la fabricarea snacks-urilor Doritos și Cheetos, potrivit unui raport al sindicatului național înaintat autorităților, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt al agenției australiene pentru sănătate și securitate în muncă a declarat vineri că aceasta analizează raportul pentru a stabili dacă este necesară vreo acțiune.

Angajații de la fabrica Smith’s Snackfood Company din Adelaide au manifestat „dificultăți de respirație”, potrivit raportului întocmit de United Workers Union, care menționează, de asemenea, strănuturi, tuse și iritații ale ochilor și pielii.

Unsprezece dintre cei treisprezece muncitori intervievați, care lucrează în același interval orar, au prezentat simptome de boală, au precizat sindicaliștii.

Pentru gama de produse „Flamin’ Hot”, un „utilaj de asezonare” dispersează condimente în toată fabrica la fiecare două săptămâni, a precizat sindicatul.

Un purtător de cuvânt al gigantului PepsiCo, care deține fabrica respectivă, a insistat că siguranța angajaților este „prioritatea sa principală”. Fabrica respectă protocoalele de siguranță pentru produsele care conțin condimente picante, a adăugat el.

„Pentru a întări aceste măsuri (de siguranță) la site-ul nostru din Adelaide, este obligatoriu să se poarte o mască în timpul fabricării acestui produs și instalăm ventilatoare suplimentare”, a spus el.

Foto articol: © David Tonelson | Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro