Sari direct la conținut

Florin Cîțu anunță că PNL va contesta la CCR numirea conducerii ASF

HotNews.ro
Florin Cîțu anunță că PNL va contesta la CCR numirea conducerii ASF

PNL va ataca la Curtea Constituțională a României procedura de selecție și numire a conducerii ASF, a anunțat liderul senatorilor liberali, Florin Cîțu care acuză faptul că noii șefi ai autorității nu întrunesc condițiile de profesionalism cerute de lege.

Cîțu mai spune că PSD a tergiversat procesul de numire a noii conduceri în așa fel încât să nu genereze noi critici în raportul Comisiei Europene. ”Conducerea ASF numită acum două zile nu îndeplinește condițiile de profesionalism și experiență cerute de lege. PSD a transformat și ASF într-o anexă PSD. PNL va ataca la CCR procedura de selecție și numire a conducerii ASF! Acum aveți explicația pentru care PSD amână acest proces de selecție de câteva săptămânii. Ar mai fi fost încă bilă neagră în raportul MCV”, a susținut liderul senatorilor PNL, pe Facebook.

Liberalul mai acuză mitocănia PSD care se manifestă fie prin gesturi obscene ca cel făcut miercuri de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, fie prin ”mitocănia instituțională” cum este numirea conducerii ASF.

”Mitocania a devenit politică de partid la PSD. Este clar că proprietari degetelor arătate prin Parlament sunt un accident al democrației. Degetul mijlociu al lui PSDragnea! PSD-ul împarte mitocania în două. Cea clasică, grobiană de inspirație Dragea-nistă care produce apaluze în PSD și greață în restul societății. Și cealalată, (…) mitocania instituțională. Mult mai periculoasă și mai perversă, în opinia mea”, afirmă senatorul PNL.

Leonardo Badea a fost validat miercuri în plenul Parlamentului pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară cu 213 voturi ‘pentru’ și 118 ‘împotrivă’. În afară de Badea, și ceilalți 8 membri ai Consiliului ASF au fost validați de Plenul Parlamentului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro