Sari direct la conținut

Focarul de COVID-19 de pe șantierul din Berceni: Procurorii au deschis dosar penal / Ce a stabilit ancheta epidemiologică

HotNews.ro
Blocurile construite cu muncitori indieni, Foto: Hotnews
Blocurile construite cu muncitori indieni, Foto: Hotnews

Procurorii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul focarului de COVID-19 înregistrat pe un șantier din Șoseaua Berceni din Capitală, unde s-au infectat cu coronavirus 34 din totalul de 108 muncitori.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti a anunțat marți că dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost înregistrat cu o zi în urmă.

Potrivit procurorilor, polițiștii de la Secția 26 au fost solicitați, luni după-amiază, să însoțească reprezentanții DSP București pentru realizarea unei anchete epidemiologice în zona în care sunt cazați muncitorii firmei.

În urma anchetei epidemiologice s-a descoperit că sunt confirmați cu coronavirus 34 din totalul de 108 muncitori, șantierul fiind supus măsurilor de carantinare, afirmă procurorii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spunea că 38 dintre muncitorii de pe șantierul din Șoseaua Berceni nr. 94 sunt cetățeni indieni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro