Sari direct la conținut

Focuri de armă la o şcoală evreiască din Toronto, în timpul Yom Kippur. Este al doilea atac în ultimele luni

HotNews.ro
Focuri de armă la o şcoală evreiască din Toronto, în timpul Yom Kippur. Este al doilea atac în ultimele luni
Fotografie cu caracter ilustrativ. Shutterstock Editorial / Profimedia

Școala evreiască de fete din Toronto, Bais Chaya Mushka, a fost vizată de focuri de armă sâmbătă, pentru a doua oară în acest an, potrivit poliţiei locale, care a transmis că nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, potrivit CBC și News.ro.

Focuri de armă dintr-un vehicul în jurul orei locale 04.00 la şcoala din zona North York din Toronto. Singura pagubă a fost, din fericire, un geam spart.

Aceeași școală a fost ţinta unui incident similar în luna mai a acestui an, iar poliţia crede că cele două împuşcături au legătură.

Inspectorul care se ocupă de caz, Paul Krawczyk, a declarat că unitatea pentru infracțiuni motivate de ură este implicată în anchetă, adăugând că este deosebit de îngrijorător faptul că incidentul a avut loc de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a anului în iudaism.

Premierul canadian Justin Trudeau a transmis un mesaj după incident.

„În timp ce aşteptăm mai multe detalii, inima mea este alături de elevii, personalul şi părinţii care trebuie să fie îngroziţi şi îndureraţi astăzi”, a scris Trudeau într-o postare pe X.

„Antisemitismul este o formă dezgustătoare şi periculoasă de ură – şi nu vom tolera acest lucru”, a adăugat premierul canadian.

Potrivit unui raport publicat în mai de organizaţia evreiască B’nai Brith Canada, actele antisemite au crescut de peste două ori în ţară între 2022 şi 2023. În noiembrie 2023, o şcoală evreiască din Montreal a fost atacată de două ori într-o singură săptămână, fără ca cineva să fie rănit.

INTERVIURILE HotNews.ro