Sari direct la conținut

Folkul deschide seria Trialogurilor la ARCUB in 2015

HotNews.ro
Trialogurilor la ARCUB , Foto: ArCuB
Trialogurilor la ARCUB , Foto: ArCuB

Prima editie din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batiste 14). Sub motto-ul „În dulcele stil… folk”, acest eveniment se bucură de prezenta a trei dintre personalitătile cu adevărat marcante ale lumii muzicale românesti: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis si Doru Ionescu.

Astfel, publicul bucurestean va fi martorul unei călătorii în istoria muzicii românesti si va face cunostintă, într-un cadru restrâns, cu artisti care au reusit să transceadă limite precum vârsta, contextul social si timpul, prin expunerea publicului la un set de valori ce, de-a lungul generatiilor, si-a schimbat doar forma, păstrându-si însă esenta.

Prin muzica lui Mircea Baniciu si a lui Nicu Alifantis, am cunoscut o comunitate artistică ce a pus bazele unui adevărat fenomen cultural, în continuă dezvoltare, si care a demonstrat puterea versului lui Nichita Stănescu: „Pasul trece eu rămân.” Această lume a fost documentată în detaliu de Doru Ionescu, moderatorul acestui eveniment, în zeci de emisiuni si articole ce prezintă profiluri de artisti ale căror creatii continuă să aibă ecou si în zilele noastre.

Trialoguri la ARCUB este un eveniment lansat în luna februarie 2014. Invitatii speciali ai editiilor anterioare au fost: scriitorul Mircea Cărtărescu, poetul Mircea Dinescu, psihologul Aurora Liiceanu, dirijorul Tiberiu Soare, scriitoarea Gabriela Adamesteanu, actrita Oana Pellea, poeta Ana Blandiana si regizorul Nae Caranfil. Scopul central al întâlnirilor din seria Trialoguri la ARCUB este acela de a le oferi bucureştenilor şansa de a participa la discuţii relaxante, pe teme diverse, abordate de personalităţi ale lumii culturale asezate fată în fată cu cei care îi admiră ti îi apreciază pentru ceea ce fac.

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batişte nr.14.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro