Sari direct la conținut

Forțele rusești au capturat 2 sate și încearcă să încercuiască Zolote, Lișiciansk

HotNews.ro
Soldați ruși, Foto: Dreamstime.com
Soldați ruși, Foto: Dreamstime.com

Forțele rusești au capturat satele Loskutivka și Rai-Oleksandrivka, la sud de orașul Lișiciansk, în regiunea Luhansk, a raportat Statul Major General al Ucrainei la 23 iunie, potrivit Kyiv Independent.

Se pare că trupele rusești fac presiuni pentru a încercui pozițiile ucrainene din satele Zolote și Hirske, situate, de asemenea, la sud de Lișiciansk.

Guvernatorul regiunii Luhansk, Serghei Haidai, a declarat la 23 iunie că Rusia a angajat multe dintre rezervele sale într-un asalt asupra Zolote.

“Un grup tactic și jumătate de batalion de blindate au luat parte la un atac”, spre satele Toșkivka și Zolote, a spus el. “În cifre, asta înseamnă aproximativ 30 de APC-uri și 10 tancuri, susținute de artilerie și avioane”.

Într-un discurs televizat, Haidai a adăugat că, după patru luni de bombardamente, forțele armate ucrainene înțeleg că “nu are rost” ca soldații să rămână și să fie uciși.

De asemenea, forțele rusești au lansat un asalt asupra Sirotyne, un sat situat direct la sud de Severodonețk, în încercarea de a înconjura Lișiciansk.

Haidai a declarat că Lișiciansk nu este încă încercuit și că nu au loc lupte în interiorul orașului în sine, deși acesta este supus unui bombardament intens. Potrivit Statului Major General, soldații ruși au fost respinși mai devreme de la periferia sudică a orașului.

Tancurile, mortierele, artileria și avioanele au martelat Sirotine, Lisiciansk, Severodonețk, Voronove și Mirna Dolina în ultima zi. Corpul 2 al Armatei a II-a a Rusiei, sprijinit de unități ale Gărzii Naționale a Rusiei, a efectuat atacuri, încercând să stabilească un control total asupra Severodonețk.

“Acest gigant bacterian pune sub semnul întrebării multe dintre regulile stabilite ale microbiologiei” și “ne oferă posibilitatea de a observa și de a înțelege cum apare complexitatea într-o bacterie vie”, se entuziasmează Jean-Marie Volland.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro