Sari direct la conținut

FOTO Erupție spectaculoasă a vulcanului Ibu din Indonezia, cu fulgere roșii și mov în jurul craterului

HotNews.ro
Erupția vulcanului Ibu din Indonezia, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Erupția vulcanului Ibu din Indonezia, Foto: Handout / AFP / Profimedia

Un vulcan de pe izolata insulă indoneziană Halmahera a erupt în mod spectaculos, aruncând pe cer un nor de cenușă gri, iar oamenii din șapte sate din apropiere au fost evacuați, au anunțat duminică autoritățile, potrivit Reuters.

O echipă comună formată din poliție, armată și oficiali de căutare și salvare a fost trimisă în zonă pentru a evacua locuitorii din satele din jur, a declarat Abdul Muhari, de la agenția de gestionare a dezastrelor.

Muntele Ibu a erupt sâmbătă seară, trimițând cenușă la 4 km înălțime, în timp ce fulgere purpurii brăzdau cerul în zona craterului său, potrivit imaginilor furnizate de agenția de vulcanologie din Indonezia.

Agenția pentru dezastre nu a oferit informații despre câte persoane au fost relocate , dar autoritățile au recomandat ca oamenii să fie evacuați pe o rază de șapte kilometri.

Agenția de vulcanologie din Indonezia a ridicat joi nivelul de alertă al vulcanului la cel mai înalt nivel, după ce Ibu a erupt de mai multe ori în această lună.

Activitățile lui Ibu urmează unei serii de erupții ale diferiților vulcani din Indonezia, care se află pe „Cercul de Foc” al Pacificului și are 127 de vulcani activi.

În ultimele săptămâni, vulcanul Ruang din Sulawesi de Nord a erupt,de asemenea, aruncând lavă incandescentă. Erupția a determinat autoritățile să evacueze peste 12.000 de persoane de pe o insulă din apropiere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro