Sari direct la conținut

FOTO Incendiu în zona pădurii Bălănoaia din Giurgiu / Flăcările au cuprins 40 de hectare

HotNews.ro
FOTO Incendiu în zona pădurii Bălănoaia din Giurgiu / Flăcările au cuprins 40 de hectare
Incendiu în pădurea Bălănoaia / Sursa foto: ISU Giurgiu - Facebook.com

Un incendiu de vegetaţie uscată a cuprins sâmbătă 40 de hectare de lizieră şi pădure şi două hectare de mirişte, în zona pădurii Bălănoaia din judeţul Giurgiu, informează News.ro.

Din cauza suprafeţei mari afectate şi a faptului că intervenţia a fost îngreunată din cauza vântului care propaga flăcările, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu aflați în timpul liber au fost chemaţi pentru a participa la acţiunea de stingere.

„Aproximativ două hectare de mirişte de grâu şi circa 40 de hectare de litieră au ars, în această după-amiază, în pădurea Bălănoaia. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Călugăreni, cu patru autospeciale de stingere şi o cisternă. Aceştia au fost sprijiniţi de personalul Ocolului Silvic Giurgiu”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.

„Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la mirişte, vegetaţie uscată, dar şi în interiorul pădurii, în mai multe focare, arderea fiind întreţinută de vânt. În unele dintre locuri accesul cu autospeciale nu s-a putut realiza, flăcările fiind stinse pompieri şi de personalul silvic, cu ajutorul lopeţilor speciale şi al stingătoarelor”, menționează ISU Giurgiu.

Primele concluzii ale specialiştilor arată că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

Pompierii atrag din nou atenţia asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile poate avea consecinţe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra proprietăţii sau chiar vieţii oamenilor.

INTERVIURILE HotNews.ro