Sari direct la conținut

FOTO Linia de cale ferată Galați – Bârlad, distrusă grav în multe porțiuni din cauza inundațiilor

HotNews.ro
FOTO Linia de cale ferată Galați – Bârlad, distrusă grav în multe porțiuni din cauza inundațiilor
Distrugeri cauzate de inundatii pe calea ferata Galati - Barlad (foto Transferoviar Infrastructura)

Din cauza inundațiilor din județul Galați, trenurile nu mai circulă pe cei 109 kilometri dintre Bârlad și Galați, linia ferată fiind distrusă pe porțiuni mari. Linia este operată de compania privată Transferoviar Călători, care estimează că pagubele din teren sunt de ordinul câtorva milioane de euro. Nouă trenuri circulau zilnic pe fiecare sens, dar nu vor reveni prea curând.

În unele locuri, calea ferată a rămas „suspendată” în aer, după ce s-a surpat terenul de sub ea, după cum se poate vedea din fotografiile transmise către HotNews.ro de reprezentanții Transferoviar.

Cale ferata distrusa in zona Talasmani (sursa foto Transferoviar Infrastructură)

Linia Galați – Târgu Bujor – Bârlad are 109 kilometri. În timpul săptămânii, ruta este folosită de mulți navetiști, durata de parcurs fiind de 2 ore și 40 de minute. Trenurile opreau în 20 de stații pe traseu.

Din 2010, secția este operată de compania privată TFC care a mai făcut lucrări la linie, iar viteza maximă a crescut de la 50 km/h, la 70 km/h. În 2010, circulau doar trei trenuri pe sens, iar călătoria dura cu o oră mai mult, cele mai lente trenuri făcând 4 ore (medie de 27 km/h), conform datelor din Mersul Trenurilor.

Din 14 septembrie, trenurile nu mai circulă pe acestă porțiune, după ce calea ferată a fost distrusă de inundațiile soldate cu șase decese în județul Galați.

Terasamentul a fost distrus în mai multe zone: Târgu Bujor, Berești, tunel Tălăsmani. Reprezentanții Transferoviar Infrastructură au spus pentru HotNws.ro că va fi nevoie de ample lucrări pentru ca circulația să poată fi reluată pe secția Galați-Bârlad. Întrebarea este dacă vor fi alocate fonduri pentru această secție de cale ferată.

Cale ferata distrusa in jud Galati (sursa foto Transferoviar Infrastructură)

Secția a fost menționată și în comunicatele CFR SA din aceste zile.

„Pe raza SRCF Galați, pe secția CF neinteroperabilă Berești – Târgu Bujor – Galați –, terasamentul CF a fost inundat, fapt ce a condus la oprirea temporară a circulației feroviare (secția CF este operată de Transferoviar Călători – TFC)”.

INTERVIURILE HotNews.ro