Sari direct la conținut

FOTO Mariupol, unul dintre cele mai mari porturi din Ucraina, în ruină totală sub ocupația rusă

HotNews.ro
Portul din Mariupol, înainte de război, Foto: DreamsTime
Portul din Mariupol, înainte de război, Foto: DreamsTime

Consiliul Local din Mariupol, oraș aflat sub ocupație rusă, a publicat o serie de fotografii care arată starea deplorabilă a portului din oraș, unul dintre cele mai mari din Ucraina, transmite Ukrinform.

„Portul Mariupol sub ocupaţie arată exact aşa. Nave scufundate, ruine şi degradare completă”, au scris autorităţile ucrainene pe canalul de Telegram.

Consiliul Local a amintit că portul maritim Mariupol a fost unul dintre cele mai mari din Ucraina, cu o capacitate de operare de aproape 10 milioane de tone de marfă pe an.

„În 2022, ne pregăteam să deschidem un nou terminal de cereale. Trebuia să devină cel mai puternic complex de încărcare a cerelelor. Dar ocupanţii ruşi au distrus totul”, au mai scris autoritățile.

Invazia rusă a provocat la Mariupol unul dintre cele mai mari dezastre umanitare. Oraşul este distrus în proporţie de aproape 90% după ce rușii au bombardat masiv.

Rusia a transformat oraşul ucrainean Mariupol şi satele din apropiere într-un centru logistic-militar. (Sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro