Sari direct la conținut

FOTO „Salata rusească” din meniul summit-ului NATO de la Madrid

HotNews.ro
Salată rusească în meniul unui restaurant din apropierea summit-ului NATO de la Madrid, Foto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia
Salată rusească în meniul unui restaurant din apropierea summit-ului NATO de la Madrid, Foto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summitului NATO de la periferia Madridului, marți, oficialii internaționali și jurnaliștii au fost surprinși să găsească „salată rusească” pe prima pagină a meniului restaurantului intern, transmite Reuters. În ciuda numelui care a suprins participanții de la summit, felul de mâncare s-a epuizat în câteva ore.

Amestecul de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză, cunoscut în România și sub denumirea de salată a la Russe, este un preparat de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității în noul concept strategic al alianței din cauza invaziei sale în Ucraina, prezența sa în meniu a provocat consternare.

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt un pic surprins de această alegere a felului de mâncare”, a declarat jurnalistul Inaki Lopez pentru publicația spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conținutul atractiv de carbohidrați al felului de mâncare, care costă 8 euro, a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic și s-a vândut în câteva ore.

O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marți seara miniștrilor apărării și de externe aflați în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului.

Jose Andres, bucătarul spaniol care apare în serialul Netflix Chef’s Table, a coordonat servirea invitaților și a le-a pregătit o tapa clasică, o mâncare tradițională spaniolă, dar a adăugat „găluște de roșii” și a denumit-o „salată ucraineană”, așa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

––––

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro