Sari direct la conținut

FOTO Ucrainenii confirmă că au lovit Insula Șerpilor: Am provocat „pierderi semnificative” forțelor rusești / Ce arată imaginile din satelit

HotNews.ro
Urmările unui nou atac ucrainean asupra Insulei Șerpilor, vizibile într-o imagine Maxar realizată din satelit, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Urmările unui nou atac ucrainean asupra Insulei Șerpilor, vizibile într-o imagine Maxar realizată din satelit, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Armata ucraineană a afirmat că a lansat atacuri aeriene asupra Insulei Șerpilor, provocând „pierderi semnificative” forțelor rusești, anunțul venind după ce Moscova a spus marţi că a respins o tentativă „nebunească” de recucerire a acestei stânci strategice din Marea Neagră.

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operațional de sud al armatei ucrainene a spus că a folosit „lovituri țintite cu ajutorul diferitelor forțe” pe insulă.

„Operațiunea militară continuă și necesită tăcere informațională până la încheierea ei”, a adăugat sursa citată.

Afirmațiile armatei ucrainene vin după ce marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov a spus că „luni, la ora 5 dimineaţa, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor„, a declarat .

Konaşenkov a declarat că 15 drone de atac şi de recunoaştere ucrainene au luat parte la raid şi că s-a tras cu diferite proiectile spre insulă, dar sistemele de apărare antiaeriană le-au interceptat pe toate toate proiectilele şi au doborât 13 drone, „forţând duşmanul să renunţe la orice debarcare”.

Potrivit unor imagini din satelit, pozițiile rusești ar fi suferit, totuși, daune. În cel puțin trei locuri se văd urme de explozii/incendii, iar într-una dintre imagini se vede și fum ridicându-se de pe insulă.

În fotografii Maxar realizate din satelit marți se pot observa un turn distrus în extremitatea sudică a insulei și zone incendiate în extremitatea nordică, notează Guardian.

––––

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro