Sari direct la conținut

Franța, calificare dramatică în semifinale după lovituri de departajare – Cristiano Ronaldo, ultimul mare turneu?

HotNews.ro
Foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Naționala Franței Foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naționala de fotbal a Franței s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Germania, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare, 0-0 (5-3 d. l. d.).

Portugalia – Franța 0-0 (3-5 d. l. d.)

Prima ocazie de gol a partidei a venit în minutul 20. Theo Hernandez a șutat puternic la poartă, însă Diogo Costa a avut o intervenție pe măsură.

Două minute mai târziu, francezii au trecut din nou pe lângă gol. Kylian Mbappe a trimis o centrare șutată, mingea a fost deviată de Joao Cancelo și respinsă în cele din urmă de portarul lusitanilor.

Înainte de pauză, Bruno Fernandes a executat o lovitură liberă, însă mingea s-a dus peste poartă.

În repriza secundă, s-au inversat rolurile. Portughezii au trecut la conducerea jocului și au irosit o dublă ocazie în minutul 61. Maignan a respins șutul lui Bruno Fernandes, iar imediat după l-a blocat și pe Joao Cancelo.

Două minute mai târziu, portarul din Hexagon a revenit iarăși în două rânduri, la ocaziile lui Vitinha și Cristiano Ronaldo.

Franța a dat o replică pe măsură în minutul 66, dar Kolo Muani a fost blocat extraordinar de Ruben Dias, iar scorul a rămas 0-0.

Eduardo Camavinga a trecut și el pe lângă gol câteva minute mai târziu, însă șutul său s-a dus puțin pe lângă poarta lui Diogo Costa.

Kylian Mbappe putea încheia socotelile in minutul 90+2, dar nu a reușit nici el să îl învingă pe portarul advers.

Până la loviturile de departajare, francezii au rămas fără Mbappe, care a suferit o nouă accidentare la nas și a fost înlocuit cu Barcola.

La penalty-uri, Joao Felix a trimis mingea în bară, iar execuția decisivă i-a aparținut lui Theo Hernandez, care nu a ratat.

EURO 2024, tabloul sferturilor

Spania – Germania 2-1

Portugalia – Franța 0-0 (3-5 d. l. d.)

Anglia – Elveția / 6 iulie, ora 19:00

Olanda – Turcia / 6 iulie, ora 22:00.

INTERVIURILE HotNews.ro