Sari direct la conținut

Franţa majorează preţul electricităţii pentru populație cu 10%, din august

HotNews.ro
Emmanuel Macron, Foto: LUDOVIC MARIN-POOL / Sipa Press / Profimedia
Emmanuel Macron, Foto: LUDOVIC MARIN-POOL / Sipa Press / Profimedia

Guvernul francez a decis să majoreze preţurile reglementate ale energiei electrice pentru uz casnic cu 10%, începând din august, a declarat marţi un oficial guvernamental, confirmând un articol al cotidianului Les Echos, transmite Reuters.

Oficialul guvernamental a adăugat că aceasta va fi singura creştere a preţurilor până în februarie 2024.

Creşterea de 10% este mult mai mică decât cea propusă de Comisia de Reglementare a Energiei (CRE) din Franţa, care, pe baza preţurilor actuale de piaţă, a recomandat o creştere de 74,5%.

”Suntem într-o fază de revenire la normal, sau în orice caz de revenire la un nou echilibru după criza energetică pe care am trăit-o, chiar dacă, evident, preţurile energiei rămân ridicate”, a spus sursa guvernamentală, subliniind că francezii vor continua să beneficieze de unele dintre cele mai mici preţuri din Europa.

În luna mai, ministrul de Finanţe Bruno Le Maire a declarat că plafonul Franţei la preţurile pentru electricitate va fi eliminat treptat şi va înceta la sfârşitul anului viitor.

Preţurile energiei electrice europene au crescut anul trecut, în principal din cauza consecinţelor războiului din Ucraina.

Franţa a înregistrat, de asemenea, o producţie nucleară record de scăzută, deoarece compania de utilităţi de stat EDF a reparat reactoarele afectate de coroziune.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro