Sari direct la conținut

Fâșia Gaza: Bombardamente puternice în Khan Younis, Israelul pare să se pregătească să intre în oraș

HotNews.ro
Lovituri israeliene în Khan Yunis, în sudul Fâșiei Gaza, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Lovituri israeliene în Khan Yunis, în sudul Fâșiei Gaza, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Tiruri intense ale tancurilor israeliene și bombardamente aeriene au lovit în noaptea de vineri spre sâmbătă orașul Khan Younis din Fâșia Gaza, au spus localnicii, după ce aproape 200 de persoane au fost raportate ca fiind ucise în ultimele 24 de ore în campania israeliană împotriva militanților Hamas, transmite Reuters.

Avioanele au efectuat, de asemenea, o serie de lovituri aeriene asupra taberei Nuseirat din centrul Gaza, potrivit medicilor și jurnaliștilor palestinieni.

Forțele israeliene au bombardat Khan Younis, în pregătirea unui nou avans preconizat să aibă loc în principalul oraș sudic, din care au cucerit o mare parte la începutul lunii decembrie.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat că trupele au ajuns la centre de comandă și la depozite de armament ale Hamas.

Armata israeliană a afirmat că a distrus un complex de tuneluri în subsolul uneia dintre casele liderului Hamas pentru Gaza, Yahya Sinwar, în orașul Gaza.

La 12 săptămâni după ce militanții Hamas au luat cu asalt orașele israeliene, ucigând 1.200 de persoane și luând 240 de ostatici, forțele israeliene au devastat o mare parte din Fâșia Gaza, în timp ce își continuă războiul de eradicare a grupului islamist.

Aproape toți cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza au fugit cel puțin o dată din casele lor și mulți dintre ei sunt din nou în tranzit, adesea nevoiți să se adăpostească în corturi improvizate sau să se înghesuie sub prelate și folii de plastic pe teren deschis.

Îngusta fâșie de coastă are o lungime de doar 40 km, ceea ce o face una dintre cele mai dens populate zone din lume.

Autoritățile sanitare din Gaza au afirmat că s-a confirmat că 187 de palestinieni au fost uciși în loviturile israeliene în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al victimelor la 21.507 – aproximativ 1% din populația din Gaza. Există temeri că alte mii de cadavre sunt îngropate sub ruine.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro