Sari direct la conținut

Fum la metroul din Washington. Cel putin o persoana a murit, sute au fost evacuate

HotNews.ro

Cel putin o persoana a murit si cateva sute au fost evacuate luni, la o ora de varf, de la metroul din Washington, din cauza unor emanatii de fum de origine necunoscuta. Autoritatea pentru transporturi din Washington (WMATA) a confirmat pentru AFP moartea unei persoane, fara a oferi detalii.

WMATA a scris pe site-ul sau ca „originea degajarilor de fum nu a fost identificata” si ca o ancheta este in curs.

Incidentul s-a produs la statia L’Enfant Plaza, aflata in centrul orasului si unde se intersecteaza cinci linii de metrou. Circulatia pe doua dintre liniile retelei a fost complet intrerupta pentru mai multe ore.

Imagini publicate pe retelele de socializare arata calatori inghesuiti in vagoane pline de fum, care isi acopera gura si ochii, tunelurile intunecate de fum gros. Alte imagini arata persoane evacuate la suprafata cu masti de oxigen pentru a le ajuta sa respire, cu fata innegrita de fum.

Pe Twitter, pompierii au indicat ca sase persoane au fost spitalizate, unul in stare grava.

Reteaua de metrou din Washington, a doua cea mai mare din SUA dupa cea din New York, a cunoscut cel mai grav accident in iunie 2009. Un tren lovit partea din spate a altuia, facand noua morti si aproximativ 70 de raniti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro