Sari direct la conținut

Gabriela Firea, poziție surprinzătoare: Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru corpul lor / Mă bucur că a fost aprobată legea care introduce orele de educație sanitară

HotNews.ro
Gabriela Firea , Foto: Guvernul Romaniei
Gabriela Firea , Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul familiei, Gabriela Firea, a spus vineri un mesaj în care a spus că susține dreptul femeilor de a decide pentru corpul lor, mesajul venind într-un moment de dezbatere la nivel mondial pe acest subiect, după ce Curtea Constituțională din SUA a decis că în legea fundamentală a țării nu este înscris dreptul la avort.

Mai mult, ministru Familiei a spus, într-o postare pe Facebook, că se bucură că a fost aprobată legea prin care se introduc în școli orele de educație sanitară.

Firea este cunoscută prin apropierea ei de Biserică, ea având zeci și zeci de icoane în casă, are numeroase postări legate de credință pe rețelele de socializare, iar soțul ei este cunoscut și pentru pelerinajele pe care le organizează în fiecare an pentru locuitorii din Voluntari (unde este primar) care vor să meargă la moaștele Sfintei Parascheva.

Prin mesajul de vineri, Firea se depărtează de poziția BOR, care este împotriva avortului și a criticat dur ideea orelor de educație sexuală în școli.

Ce a spus Gabriela Firea despre dreptul la avort și orele de educație sanitară:

„Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viață și pentru propriul lor corp.

Nu aș mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcția de ministru. Având în vedere discuțiile din spațiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor.

Nu voi fi niciodată de acord să interzicem drepturi prin care ne întoarcem în trecut, într-una din cele mai negre perioade pe care le-a trăit acest popor. Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară.

Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis.

Orice stat este liber să decidă pentru poporul său. România se luptă însă, în continuare, cu mentalitățile. Pentru asta, întreaga societate, toți oamenii politici, toate instituțiile trebuie să-și unească forțele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntași la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greșeli sau din lipsă de informare.

Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu.

Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro