Sari direct la conținut

Gabriela Firea, prima reacție după exit-poll-ul care arată că a pierdut la mare distanță de Nicușor Dan: „Nu va rămâne cu siguranță așa”

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a făcut prima declarație după exit poll-ul CURS-Avangarde, care arată că aceasta a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan, precizând că „nu va rămâne cu siguranță așa”.

„Răspund tuturor întrebărilor după ce avem scorul real în urma numărării buletinelor de vot. Vom face o analiză internă, nu la televizor. Nu va rămâne cu siguranță așa. Este un exit-poll până la urmă. Nu vreau să reproșez nimănui nimic”, a spus Gabriela Firea, potrivit Europa FM.

„Domnul Ciolacu a zis să numărăm voturile și să stăm în secții până se semnează ultimele procese verbale. (…) Haideți să comentăm după ce avem scorul real în urma numărării buletinelor de vot”, a adăugat Firea.

„Am fost multi candidați în coaliție. Așa au fost deciziile. Acum ce putem să mai facem. Am făcut o campanie corectă, bazată pe soluții, n-am atacat pe nimeni, iar din păcate ceilalți contracandidați domni m-au atacat pe mine de parcă eram primarul în funcție, așa au găsit ei de cuviință”, a mai declarat ea.

„Ce pot să fac? Am intrat în campanie foarte târziu. (…) Vreau să numărăm împreună cu colegii voturile și să avem o imagine clară a acestui rezultat”, a precizat fostul edil al Bucureștiului.

Nicuşor Dan va câştiga Primăria Capitalei cu 45% din voturi, iar Gabriela Firea a obţinut doar 24%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, pe baza datelor culese până la ora 20.00.

Conform aceluiași sondaj, Cristian Popescu Piedone a obținut 13%, iar Sebastian Burduja 10%. Candidatul AUR, Mihai Enache, are 4%, iar Diana Şoşoacă ar fi obținut 3% din voturi.

Încă dinaintea publicării exit-poll-ului, Gabriela Firea dăduse de înțeles că a pierdut, pentru a doua oară, în fața lui Nicușor Dan.

Actualul edil a anunțat, după aceste rezultate, că va declanşa, cu sprijinul Consiliului General, un referendum local pentru a se decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti.

„Cu aprobarea Consiliului General, voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti. Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizaţii pentru zeci şi sute de blocuri în Bucureşti a căror legalitate nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din Bucureşti. Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din Bucureşti, dar cer bucureştenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraş”, a afirmat Nicușor Dan, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El le-a mai cerut candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi partidelor parlamentare ca până la alegeri să fie tranşate Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro