Sari direct la conținut

VIDEO Gândaci și mizerie la „Socului Kebap”. Patru locații au fost închise temporar de ANPC

HotNews.ro
VIDEO Gândaci și mizerie la „Socului Kebap”. Patru locații au fost închise temporar de ANPC
Sursă imagini: ANPC

Patru locații „Socului Kebap” din București au fost închise temporar miercuri, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a găsit mai multe nereguli. Printre ele se numără muşte şi gândaci în unităţi, folosirea unor ustensile şi vase de bucătărie uzate, praf şi grăsime în corpurile de gătit.

ANPC a anunţat, joi, că inspectorii au desfășurat miercuri, mai multe controale la lanţul „Socului Kebap”, la locații din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

Mâncare în condiții nepotrivite la Socului Kebap / Foto: ANPC
Foto:ANPC

În urma neregulilor constatate, echipele de control au dat amenzi contravenționale în valoare de 33.000 de lei şi au închis temporar toate cele patru locații verificate, din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei. ANPC a transmis și o propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru două dintre unităţi, conform unui comunicat al instituției. 

„Avem toleranţă zero în faţa unor asemenea situaţii care sunt un real pericol pentru sănătatea sau chiar viaţa consumatorilor. Este de neimaginat ca, în continuare, unii operatori economici să sfideze, pur şi simplu, prevederile legii”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca. 

Mâncare în condiții nepotrivite la Socului Kebap / Foto: ANPC
Foto: ANPC

Echipele de control au găsit condiţii neigienice, praf şi grăsime în strat consistent, la bucătării, pe corpurile de gătit sau pe hote. Locațiile „Socului Kebap” au fost penalizate și pentru folosirea unor ustensile uzate, pentru prezența de gândaci și pentru folosirea unor materii prime fără elemente de identificare. 

Alte probleme identificate de ANPC au fost:

  • folosirea unor recipiente de depozitare cu etichete multiple; 
  • nerespectarea vecinătăţilor în spațiile frigorifice și folosirea lor neigienizate și deteriorate;
  • lipsa menţionării gramajelor, ingredientelor şi a valorii nutriţionale a acestora, în meniu;
  • schimbarea stării termice a produselor prin congelare lentă; 
  • lipsa plaselor anti-insecte la ferestre și folosirea unor recipiente de colectare reziduală fără protecţie sanitară

Prin urmare, ANPC a decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru toate cele 4 locații verificate.

INTERVIURILE HotNews.ro