Sari direct la conținut

Geamandurile cu cruce, criticate și de un oficial BOR. „Sunt rezultatul unei gândiri fistichii”

HotNews.ro
Geamanduri in forma de cruce, Foto: Facebook Florian Diaconu
Geamanduri in forma de cruce, Foto: Facebook Florian Diaconu

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, spune că geamandurile în formă de cruce care au fost oferite salvamarilor de Fundaţia pentru SMURD sunt „rezultatul unei gândiri fistichii” și că nu vor speria pe nimeni.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a criticat geamandurile în formă de cruce într-o postare pe Facebook spunând că „s-a ratat epic semnificația crucii” deoarece crucile care împodobesc mormintele nu vestesc moartea, ci sunt „preașteptări ale Învierii în Hristos”.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului susține că acestea vor avea efectul invers față de ce se așteptau autoritățile.

„Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde”, a scris preotul Eugen Tănăsescu pe Facebook.

„Așteptăm și bărci din polistiren”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului i-a criticat și pe cei care au făcut geamandurile cu cruce, considerând că sunt făcute dintr-un material care nu rezistă în largul mării.

  • „Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac.
  • Asta e, atât s-a gândit și de-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren… gândire de polistiren”, a conchis Preotul Eugen Tănăsescu.

Geamandurile cu cruce au fost donate de Fundaţia pentru SMURD

La începutul săptămânii, geamanduri în formă de cruce, care au un mesaj pentru a-i atenţiona pe turişti de pericolul de înec şi anunţă câţi oameni au murit în mare anul trecut, au fost donate de Fundaţia pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc.

Cei mai mulţi dintre ei refuză să le monteze, considerându-le neconforme şi chiar periculoase.

O asemenea geamandură a fost montată la Eforie, într-o zonă cu risc de înec, dar reprezentanţii serviciului de salvamar din staţiune susţin că turiştii nu au ţinut cont de acel mesaj.

Mai mult, în timpul unei furtuni, partea de sus a geamandurii, în formă de cruce, a fost ruptă de valuri.

Raed Arafat a apărat geamandurile cu cruce, în număr de cinci apărute pe litoral, și în urma criticilor a spus că acestea au un impact mai mic asupra oamenilor decât vederea unui înecat scos din valuri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro