Sari direct la conținut

General ucrainean: Rusia își va intensifica atacurile pentru a obține controlul asupra coastei ucrainene din Transnistria până la Rostov

HotNews.ro
Militari ruși cu blindate la nord de Crimeea, Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia
Militari ruși cu blindate la nord de Crimeea, Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Informațiile militare ucrainene prezic că forțele de ocupație ruse își vor spori atacurile aeriene și cu rachete asupra infrastructurii critice și vor încerca să captureze întreaga coastă a Mării Negre a Ucrainei până în Transnistria, relatează Ukrainska Pravda.

„Pentru Federația Rusă, prioritatea va fi creșterea intensității atacurilor aeriene și cu rachete asupra instalațiilor civile și militare din întreaga Ucraine, continuând distrugerea totală a infrastructurii critice și a civililor”, a spus generalul ucrainean Oleksiy Hromov.

Serviciile de informații ucrainene cred că invadatorii ruși se vor concentra pe încercuirea și distrugerea forțelor ucrainene din Donbas și să mențină un coridor terestru din regiunea Rostov până în Crimeea.

Potrivit lui Hromov, forțele de ocupație ruse vor să cucerească toate regiunile de sud ale Ucrainei și să obțină controlul din Transnistria până la Rostov.

De asemenea, ocupanții încearcă să identifice rutele de aprovizionare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și să distrugă depozitele de echipamente și muniție. Scopul lor este de a întrerupe aprovizionarea cu arme de la partenerii occidentali.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 99

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro