Sari direct la conținut

Geoană: „Astăzi nu vedem condiţii politice pentru un plan de pace în Ucraina”

HotNews.ro
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Foto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Foto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că „astăzi nu vedem condiţii politice pentru un plan de pace în Ucraina”, iar un eventual plan de încheiere a conflictului ruso-ucrainean trebuie să aibă la bază cele zece puncte propuse de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Războaiele sunt imprevizibile prin definiţie şi astăzi nu vedem condiţii politice pentru un astfel de început de conversaţie. O bază pentru pace există. Există planul în zece puncte al preşedintelui (Volodimir) Zelenski, care este valabil. El a fost împărtăşit şi îmbrăţişat de foarte multe ţări, inclusiv din afara NATO, şi de aceea cred că aceasta reprezintă o bază foarte, foarte bună.

Vreau să spun un lucru care este foarte important. Preşedintele Biden are o formulă pe care noi o îmbrăţişăm complet. Nicio decizie despre Ucraina fără Ucraina. Deci, până la urmă, Ucraina este un stat suveran pe care îl susţinem şi numai dânşii vor putea stabili conturul păcii, momentul în care consideră că acest lucru poate fi făcut şi vom continua să îi susţinem, pentru că cauza lor este dreaptă şi este justificată şi politic, şi strategic, şi legal, şi moral şi vom continua să susţinem Ucraina fără să fim parte din acest conflict”, a declarat Geoană, într-un interviu pentru Agerpres.

Urmărește AICI LIVE toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 570

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro