Sari direct la conținut

Consilier al lui Klaus ​Iohannis, numit ambasador la Vatican

HotNews.ro
Consilier al lui Klaus ​Iohannis, numit ambasador la Vatican
George Gabriel Bologan. Foto: Inquam Photos / George Călin

Consilierul prezidenţial George Gabriel Bologan a fost eliberat din funcţie, fiind acreditat ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, anunță luni, 28 octombrie, Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Conform comunicatului, preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru eliberarea din funcţie a consilierului prezidenţial George Gabriel Bologan.

Tot luni, Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Bologan „în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun”.

George Gabriel Bologan a fost numit consilier prezidenţial pentru politică externă la data de 6 februarie 2024. Acesta l-a înlocuit pe Bogdan Aurescu (numit în vara anului trecut), care fusese ales judecător al Curții Internaționale de Justiție a ONU.

George-Gabriel Bologan a fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din martie 2022 a fost ambasador al României în Spania, fiind rechemat de Iohannis în luna ianuarie, înainte de finalizarea mandatului de patru ani.

INTERVIURILE HotNews.ro