Sari direct la conținut

Germania se pregătește pentru o revenire în masă la munca de acasă, pentru că ”valul viitor va eclipsa toate valurile anterioare”

HotNews.ro
Coronavirus in Germania, Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia
Coronavirus in Germania, Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Germania se pregătește pentru o revenire masivă la telemuncă, potrivit unui proiect de lege consultat duminică de AFP, în încercarea de a stopa un nou val al pandemiei de coronavirus.

Reintroducerea muncii de acasă, care a fost ridicată la începutul lunii iulie, vine în vreme ce Germania se confruntă cu o creșterea a numărului de cazuri.

Numărul de infecții și decese a crescut brusc de la jumătatea lunii octombrie, într-o țară în care rata de vaccinare abia depășește 67%.

Cu 289 de cazuri la 100.000 de persoane, rata de infectare a atins duminică un nou record în cea mai populată țară din Europa, potrivit agenției de sănătate a Institutului Robert Koch (RKI).

„Valul viitor va eclipsa toate valurile anterioare”, a declarat pentru săptămânalul german Bild am Sonntag prim-ministrul Saxoniei, Michael Kretschmer, a cărui regiune este în prezent printre cele mai afectate.

Potrivit planului de revenire la telemunca, angajatorii germani vor fi nevoiți să ofere posibilitatea de a lucra de acasă în lipsa unui „motiv profesional convingător” pentru a veni la birou.

Oricine va merge la muncă va fi, de asemenea, rugat să demonstreze că este vaccinat sau are un test negativ.

Guvernul are în vedere, de asemenea, limitarea accesului la anumite evenimente doar pentru cei vaccinați sau cei care s-au vindecat de boală și ar putea fi testați negativ, potrivit presei germane.

Proiectul de lege este de așteptat să fie prezentat Bundestagului, camera inferioară a parlamentului, spre aprobare, joi, înainte de a fi semnat de camera superioară vineri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro