Sari direct la conținut

Germania va participa la misiunea UE de protejarea a navigației pe Marea Roșie

HotNews.ro
Fregata Hessen a marinei germane, Foto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia Images
Fregata Hessen a marinei germane, Foto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia Images

Este de așteptat ca Germania să participe la misiunea navală a Uniunii Europene de protejare a navigației prin Marea Roșie, pe care miniștrii de externe ai UE o vor aproba în această lună, a declarat șefa comisiei parlamentare germane pentru apărare, potrivit Reuters.

Luând cuvântul duminică la recepția partidului său cu ocazia noului an, Maria-Agnes Strack-Zimmermann a spus că scopul misiunii va fi ca fregatele UE să protejeze navele comerciale care trec prin strâmtoare.

Căile navigabile de acces la Canalul Suez, una dintre cele mai importante rute de transport maritim din lume, au fost aproape paralizate de atacurile asupra navelor aflate în trecere, lansate de forțele Houthi susținute de Iran pe coasta Yemenului.

„Acesta este un atac la adresa comerțului liber și trebuie contracarat”, a declarat Strack-Zimmermann.

Ziarul Welt am Sonntag a relatat anterior că fregata germană Hessen va pleca spre Marea Roșie la 1 februarie.

Parlamentul trebuie să aprobe orice desfășurare externă a forțelor armate germane.

Statele Unite au efectuat sâmbătă un nou atac împotriva forțelor Houthi din Yemen, după ce administrația președintelui Joe Biden a promis că va proteja transportul maritim în Marea Roșie.

Chiar dacă liderii Houthi au jurat să riposteze, Biden a avertizat vineri că ar putea ordona mai multe lovituri dacă aceștia nu își încetează atacurile asupra navelor comerciale și militare pe una dintre cele mai importante căi navigabile din lume din punct de vedere economic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro