Sari direct la conținut

Gheorghe Falca trimis in judecata

HotNews.ro

Documente:
Comunicatul DNA referitor la Gheorghe Falca
(25.10.2007) DOC

Primarul de Arad, Gheorghe Falca, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, fiind acuzat de infratiunea de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Alaturi de Falca, mai ajung in fata tribunalului si ceilalti inculpati in acest dosar: Demeter Francisc, Vasil Radu Gravril, administrator si, respectiv, director al SC Elecon Plus si Papa Florica Mioara, functionar in cadrul primariei Arad.

Potrivit comunicatului DNA, in cursul lunii martie 2005, Falca, in calitate de primar al municipiului Arad, a primit de la cei doi inculpati, Demeter Francisc si Vasil Radu, un imobil mai valoros cu 115.550 euro decit apartamntul dat la schimb.

In contra tranzactiei, Falca i-a favorizat pe cei doi mituitori in obtinerea la un pret subevaluat a unui teren apartinind Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului.

Dosarul a fost inaintat Tribunalului Arad, iar in vederea recuperarii prejudiciului, s-a luat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile si mobile apartinind celor patru inculpati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro