Sari direct la conținut

GIS Day – ziua in care utilizatorii sistemelor informatice geografice arata copiilor si tinerilor aplicatii din lumea reala

HotNews.ro
GIS Day, in Romania si in lume, Foto: Esri
GIS Day, in Romania si in lume, Foto: Esri

Pe 18 noiembrie la nivel global se serbeaza GIS Day – Ziua Sistemelor Informatice Georgafice – in care utilizatorii GIS, in cadrul mai multor evenimente, arata copiilor si tinerilor tinerilor aplicatii din lumea reala care fac diferenta in societate. Ziua GIS nu este doar un eveniment, ci o miscare la nivel global, incadrat in Saptamana Geografiei, iar in tara noastra se desfasoara mai multe activitati in scoli, licee si Universitati, in mai multe orase.

Cu ocazia GIS Day Universitati, agentii guvernamentale, scoli, ONG-uri si profesionisti GIS se reunesc pentru a aduce cunostinte legate de GIS in comunitate, si pentru a crea o mai buna intelegere asupra lumii in care traim, ne-au transmis reprezentantii Esri Romania, unul din partenerii HotNews.ro prin care reusim sa aducem harti si aplicatii interactive cititorilor nostri.

„Noi, Esri Romania, dar si alte institutii din Romaia, sarbatorim GIS Day prin activitati la scoli, licee si Universitati, incepad cu clasa intai. De asemenea institutii din Cluj, Oradea, Suceava celebreaza aceasta zi. Un astfel de eveniment, spre exemplu, este cartarea Gradinii Botanice”, ne-au transmis cei de la Esri Romania.

Un alt eveniment se desfasoara miercuri in cadrul Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului. Detalii aici.

Alt atelier dedicat GIS se desfasoara la Facultatea de Geodezie din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. Detalii aici.

Despre ce alte evenimente dedicate Zilei GIS se desfasoara in intreaga lume si in romania, mai jos in Aplicatia Interactiva:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro