Sari direct la conținut

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună pe timpul zilei. Declarațiile ministrului Grindeanu

Valea Oltului, Foto: Agerpres
Valea Oltului, Foto: Agerpres

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor a anunțat miercuri că traficul pe Valea Oltului va fi închis timp de o lună, începând din 8 iulie până în 9 august, pe timp de zi, iar șoferilor le vor fi recomandate rute ocolitoare.

În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești.

„O să merg vineri împreună cu dl director Pistol (n.red- Cristian Pistol, dir. gen. CNAIR) si cu colegii din CNAIR la fața locului. Avem acest lot 2 de pe Sibiu-Pitești care implică defrișări. Acestea au fost aprobate, aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem autostrada. Cert este că în acest moment aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, ar pune in pericol viața celor care circula pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni. De aceea în aceasta lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Pitești”, a spus Grindeanu

Mă aștept la „cunoscători” care să critice acest lucru, a adăugat ministrul.

„Nu există altă variantă, am încercat să găsim variante. Vorbim de înălțimi foarte înalte care ajung până la 70 de metri, unde trebuie a fi tăiați acești arbori care riscă să ajungă pe carosabil și să pună în păericol siguranța circulația. repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a mai precizat Grindeanu.

Pe perioada zilei vor exista rute alternative pe care Miniterul Transporturilor împreună cu poliția rutieră le vor transmite din timp, astfel încât șoferii să le cunoască, a dat asigurări Sorin Grindeanu.

Stadiul lucrărilor pe fiecare secțiune a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Piteşti ar urma să aibă o lungime de peste 122 de km și este împărțită în 5 secțiuni, și va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Autostrada A1 Sibiu – Pitești, pe loturi / Sursa: HotNews.ro
INTERVIURILE HotNews.ro