Sari direct la conținut

Gruparea ransomware Lockbit, care are legături cu Rusia, se află în spatele unui atac cibernetic care a paralizat Royal Mail – Telegraph

HotNews.ro
Royal Mail, Foto: Penelope Barritt / Shutterstock Editorial / Profimedia
Royal Mail, Foto: Penelope Barritt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un atac cibernetic care a dus la o perturbare gravă a serviciilor de export internațional ale Royal Mail a fost cauzat de Lockbit, un grup de ransomware despre care unii experți în securitate cibernetică spun că are membri în Rusia, a informat ziarul britanic Telegraph, relatează Reuters.

Royal Mail, una dintre cele mai mari firme de poștă și coletărie din lume, care deservește mii de afaceri, joi încă nu putea expedia articole către destinații de peste mări, potrivit unei actualizări de pe site-ul său în urma incidentului, pe care a raportat-o ​​miercuri.

Pentru a preveni acumularea de articole de export în rețeaua sa, compania poștală britanică, care face parte din International Distributions Services IDSI.L, a sfătuit clienții să nu trimită articole pentru export internațional până la o nouă notificare.

Royal Mail, care a refuzat să comenteze raportul Telegraph, a declarat anterior că a angajat experți externi și a notificat autoritățile de securitate în timp ce investighează incidentul.

Biroul Comisarului pentru Informații din Marea Britanie a declarat că va face anchete, în timp ce Centrul Național de Securitate Cibernetică a spus că lucrează cu compania și Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate pentru a „înțelege pe deplin impactul”.

Lockbit, despre care unii experți în securitate cibernetică spun că are membri în Rusia, a susținut, de asemenea, că a atacat o firmă franceză de cosmetice numită Nuxe, a informat joi ziarul Le Parisien.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro